Με δύο βραβεία επέστρεψε η «Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ»


Με δύο βραβεία επέστρεψε  από το  52ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκη ο σκηνοθέτης  Γιώργος Γκικαπέππας για την ταινία του

΄΄Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΄΄

Το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας του Ελληνικού Προγράμματος από:
την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου και από:

την Κριτική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Κριτικών Kινηματογράφου (FIPRESCI)«Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ» ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΆΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η επίσημη πρώτη προβολή της ταινία έγινε στις 6 Νοεμβρίου και 20.30 στην αίθουσα Φρίντα Λιάππα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιώργος Γκικαπέππας ασχολήθηκε με ένα πολύ δύσκολο θέμα. Τη μήτρα και τη γέννηση τη ζωής κάτω από δύσκολες ψυχολογικά και πρακτικά, συνθήκες

Όταν μάλιστα αυτός ο κόσμος που υποδέχεται τα παιδιά,τυγχάνει να είναι η σύγχρονη Ελλάδα της κρίσης και της ανασφάλειας, τότε ένα χαρμόσυνο γεγονός γίνετε εφιάλτης.


Μέσα από ένα κολλάζ γόνιμων ή άγονων ερώτων της Αθήνας του 2010, η ταινία προσπαθεί να εστιάσει στην ωριμότητά μας τη στιγμή που γεννάμε, όταν η ίδια μας η αντιφατική πολλές φορές πραγματικότητα μετατρέπει αυτό το θαύμα της ζωής σε θρίλερ.

Αν η ανωριμότητα είναι ίσως το γοητευτικό προσόν της παιδικής ηλικίας, στις περιπτώσεις των ενηλίκων προκαλεί τη θλιβερή εκδοχή των σύγχρονων σχέσεων: η π...αράνοια των καιρών μεταφέρεται σαν νόσημα στις ζωές των ζευγαριών που συμπεριφέρονται σαν παιδιά έξω από την παιδική ηλικία.

 Η ταινία μιλάει για τα παιδιά της τύχης -παιδιά που έρχονται σχεδόν ανεπιθύμητα μέσα σε μια πόλη που βράζει.
Τέσσερις διαφορετικές  περιπτώσεις ζευγαριών αντιμετωπίζυν τη στιγμή που η εγκυμοσύνη συγκρούεται και απειλεί να ματαιώσει τα σχέδια της  ζωή τους.

Έτσι:

Η κρίση του γάμου ενός μεσήλικου ζευγαριού καταλήγει σε μια οικογενειακή τραγωδία.

Το όπλο ενός παρανοϊκού αναγκάζει ένα νεαρό ζευγάρι να αντικρίσει αλλιώς μια πρόωρη εγκυμοσύνη.

Ένας άκαρπος αγώνας εξωσωματικών ενώνει και χωρίζει δύο στείρες γυναίκες που έχουν μοιραστεί τον ίδιο άντρα.

Μια νεαρή Ιρακινή μετανάστης, μόνη στο διαμέρισμά της, αναγκάζεται να γεννήσει με τη βοήθεια ενός μοναχικού Έλληνα γείτονα το παιδί της.

Οι ιστορίες εκτυλίσσονται στη διάρκεια μιας μέρας και διασταυρώνονται σε μια βίαιη και μοιραία μετωπική σύγκρουση επιβαρυμένη από τα οικονομικά γεγονότα που έχουν επηρρεάση την ψυχολογία ενός λαούΠαίζουν οι ηθοποιοί:

Κίκα Γεωργίου ,Άννα Καλαϊτζίδου ,Ναταλία Καλημερατζή ,Μαρία Τσιμά,Υρώ Λούπη,Γιώργος Ζιόβας,Λεωνίδας Κακούρης,Βασίλης Μπισμπίκης,Ιωσήφ Πολυζωίδης,Δημήτρης Κοτζιάς,Μιχάλης ΣαράντηςΤο σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Γκικαπέππα.Για τις συνθήκες αυτής της ανεξάρτητης παραγωγής που έχει στοιχεία πραγματικά...επώδυνης γέννας μίλησε στο περιοδικό FLIX όπου μπορείτε να δείτε και το τρέιλερ της ταινίας.

http://flix.gr/articles/h-polh-twn-paidiwn-anoigei-tis-portes-ths.html


Από τις περιπτώσεις που η κρίση δεν επηρρεάζει τη δημιουργία ή μπορεί να εντάσσεται ως στοιχείο στη διαμόρφωση των χαρακτήρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.