Αγορά εργασίας





Συνεχίζω να παρακολουθώ τους νέους τρόπους έρευσης εργασίας στην Ελλάδα και ως δύσπιστη όταν διαβάζω κάτι αισιόδοξο και το αναδημοσιεύω μετά παρακολουθώ- όσο προλαβαίνω- εάν είναι και αποτελεσματικό.
Από την τροφοδοσία του www.antistrofa.gr έλαβα τη συνέχεια για το ρεπορτάζ που αφορούσε σε νέους τρόπους προσέγγισης της αγοράς:   http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=745441812195234228#editor/target=post;postID=7313319538234758566
και με πολύ ενδιαφέρον διάβασα τη συνέντευξη ενός εργοδότη που επέλεξε εργαζόμενους με αντικειμενικά κριτήρια και όχι με την νοοτροπία που επί δεκαετίες υπερισχύει στην Ελλάδα (γνωστός, κουμπάρος, φίλος φίλου κλπ) το αναδημοσιεύω ως ελπιδοφόρο μήνυμα κυριως και τις νέες γενιές που δεν έχουν...δικτυωθεί στα ΄΄πραγματα΄΄ και ΄΄εχουν ως εφόδια τις γνώσεις και το βιογραφικό τους.
Όπως λέει στο antistrofa.gr, o Νάκης Γεωργιάδης, γενικός διευθυντής της βιομηχανίας ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, "η εταιρεία επιλογής ανθρώπινου δυναμικού ΑΝΑΔΕΙΞΗ κατάλαβε αμέσως τι ακριβώς ζητούσε η επιχείρηση μας.

Κι αυτό είναι από μόνο του μια δύσκολη αν όχι η δυσκολότερη δουλειά. Δεν άνοιξε απλώς τον υπολογιστή για να κατεβάσει ονόματα και υποψηφίους, αντίθετα μπήκε μέσα στη λειτουργία της επιχείρησης για να ακούσει και να καταλάβει την κουλτούρα της, ποια είναι τα ζητούμενα, τι προσδοκεί και μετά έψαξε και "πάντρεψε" επιδιώξεις, στόχους και ανθρώπους."

Ο κ. Γεωργιάδης προσθέτει: "Κάποιες φορές βάζαμε αγγελίες από μόνοι μας, ώστε να βρούμε το κατάλληλο προσωπικό, όμως δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό γιατί οι αγγελίες δεν μπορούν να απευθυνθούν στο μέγιστο αριθμό των διαθεσίμων αλλά και κατάλληλων ατόμων εκείνη τη στιγμή. Όταν δε, κάποιος θέλει να καλύψει μία σημαντική θέση, πρέπει να λαμβάνει υπόψη ότι υπάρχουν και πολλοί άλλοι που δεν είναι διαθέσιμοι τη στιγμή που εσύ τους αναζητάς.

 Όμως αν δουν κάτι ενδιαφέρον και ελκυστικό μπορούν αυτομάτως να ενδιαφερθούν, αφήνοντας κάποια άλλη θέση που δεν τους καλύπτει!».

Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ βρήκε προσωπικό στη βιομηχανία Κονσερβοποιίας για διάφορες θέσεις, όπως στα τμήματα μάρκετινγκ, παραγωγής και λογιστηρίου. Όπως επισημαίνει ο κ. Γεωργιάδης «αν ένα βιογραφικό δεν είναι καλοφτιαγμένο από την αρχή προκαταβάλει αρνητικά αυτόν που το διαβάζει. Πολλές φορές δεν μπορείς να λάβεις στα σοβαρά πολλά από τα στοιχεία που αναφέρονται στο βιογραφικό.

 Αντίθετα ένα καλοφτιαγμένο βιογραφικό σου δίνει την εντύπωση ότι ο ενδιαφερόμενος θέλει να παρουσιάσει και να πουλήσει την εμπειρία και τα προσόντα του, διότι απλούστατα διαθέτει πολλά απ’ αυτά. Σαφώς και πολλοί υποψήφιοι δεν έφτασαν τελικά να αξιολογηθούν για μια θέση στην εταιρεία μας, μόνο και μόνο από την εμφάνιση του βιογραφικού.

 Η εταιρία επιλογής προσωπικού (www.anadeixi.gr)  μπορεί να το συντάξει επαγγελματικά και να το συνοδεύσει με μια ανάλογη συνοδευτική επιστολή καθώς και να το αναρτήσει στη μεγαλύτερη ηλεκτρονική τράπεζα βιογραφικών από την οποία αντλούν προσωπικό οι εταιρείες."

Ο Οικονομικός διευθυντής Γ. Χ., σε γνωστή επιχείρηση της Βορείου Ελλάδος σημειώνει στο antistrofa.gr για την προσπάθεια του να βρει δουλειά: "Το ξεχωριστό που συνάντησα σε αυτή την εταιρεία, ψάχνοντας εργασία, ήταν ότι από την αρχή μου έδωσαν αξιόπιστες πληροφορίες αλλά και την πλήρη εικόνα της εταιρείας που θα πήγαινα για συνέντευξη.

 Ακόμη στην προσπάθεια να προσληφθώ από την επιχείρηση στην οποία εργάζομαι σήμερα, συνέβαλε και η περιγραφή των δικών μου χαρακτηριστικών προς την εταιρεία που έκανε με πολύ επαγγελματισμό ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Υπήρξε άμεσο αποτέλεσμα από την προώθηση του βιογραφικού μου μέσω της συγκεκριμένης εταιρείας καθώς με κάλεσαν για συνέντευξη σύντομα και ήμουν στις πρώτες θέσεις που επέλεξε η εταιρεία, που εργάζομαι σήμερα, να κάνει συνέντευξη μέσα από τα εκατοντάδες βιογραφικά που είχαν σταλεί και από άλλους υποψηφίους.

 Θεωρώ ότι την δική μου περίπτωση η συγκεκριμένη εταιρεία την χειρίστηκε πολύ επαγγελματικά. Συνέδεσε το δικό μου προφίλ και πραγματοποίησε τη προσέγγιση με τους υποψήφιους εργοδότες στο μέγιστο δυνατό βαθμό"
Τελικά ακόμα και σε περιόδους κρίσης μπορούν να υπάρξουν επαγγελματικές ευκαιρίες για εργαζόμενους και εργοδότες, αρκεί να ξέρει κανείς ποιά είναι τα κατάλληλα βήματα και να απευθυνθεί σε ειδικούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.