Το σώμα της Ιωάννας παίρνει μορφή bonsai κεντημένου,σε καμβά

Η Ιωάννα Μύρκα είναι πολυδιάστατη καλλιτέχνης, οι δημιουργίες της, σε όποια μορφή και εάν επιλέγει να τις παρουσιάσει, είναι ΄΄σχόλια΄΄.




Τη γνώρισα και συνεργάστηκα με χαρά μαζί της, όταν πολύ ευγενικά αποδέχτηκε να παρουσιάσει δύο performance με την ομάδα ΔΕΗΣΗ,στο σεμινάριο Νέων Τεχνολογιών και Προσβασιμότητας, για εργαζομένους στα ΜΜΕ που έγινε στη Γενική Γραμματεία Τύπου και στην εκδήλωση με θέμα : ΄΄Ενημέρωση και Ψυχαγωγία προσβάσιμη σε όλους΄΄ στο Πλανητάριο.
http://natasabozini.blogspot.com/p/blog-page_11.html


Από τότε παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον όλα όσα κάνει και νιώθω την ανάγκη να τα μοιραστώ μαζί σας, προτρέποντας να τη γνωρίσετε και να την παρακολουθήσετε τουλάχιστον μία φορά.
Εκτιμώ ότι θα δείτε αλλιώς τον  έμβιο μικρόκοσμο και τον τεχνολογικό μακρόκοσμο.


Στις 17 Απριλίου 2012 έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης ”profile picture” στο Beton7 Gallery που θα διαρκέσει έως και 28 Απριλίου
καθημερινές 14.30-20.30, Σάββατο 14.00-18.00


Στην έκθεση , η Ιωάννα Μύρκα αυτοσυστήνεται στον θεατή παρουσιάζοντας το σώμα της με τη μορφή ενός bonsai κεντημένο σε καμβά και τη σκέψη της μέσα από τρία βίντεο.


Η καλλιτέχνης παραθέτει σύμβολα, χρησιμοποιεί το bonsai σαν σχήμα και ερμηνεία, ενώ μεταχειρίζεται το λινό καμβά σαν δέρμα.
Μέσα από έναν επαναπροσδιορισμό στοιχείων που υπήρξαν σημαντικά στην πορεία της, χωρίζει τη ζωή της σε τρία στάδια και αναφέρεται στη σχέση της με τον χρόνο, την αντοχή και την αποδοχή της από την ίδια και τους άλλους.  

Η Ιωάννα Μύρκα ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Το 2008 αποφοίτησε με άριστα από το δυετές Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης» της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας.
1993-1998 Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας γλυπτική στο εργαστήριο του Γ. Λάππα. Προηγούμενες σπουδές στη σχολή Βελουδάκη για σχέδιο μόδας και στη σχολή Βακαλό γραφιστική.



Εχει κάνει τρείς ατομικές και πολλές σημαντικές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Eχει παρακολουθήσει σεμινάρια ιαπωνικού τελετουργικού χωρού Butoh με ιάπωνες δασκάλους και συμμετέχει σε αυτοσχεδιαστική ομάδα χορού.
Έργα της ανήκουν στη συλλογή του Δάκη Iωάννου, και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές.

BETON7
Πύδνας 7, Βοτανικός - Αθήνα 11855
(στάση μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ)
τηλ. 0030 210 7512625
www.beton7.com – info@beton7.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.