Η εξέλιξη των ΜΜΕ (που στην Ελλάδα ακόμη την ψάχνουμε...)

(Αναδημοσίευση από το blog:)

http://dimosiografoisimmetexoun.blogspot.gr/

Σεμινάριο για την εξέλιξη των ΜΜΕ στο ψηφιακό περιβάλλον έδωσε  στη Θεσσαλονίκη ο προϊστάμενος ενημέρωσης του αμερικανικού Ομίλου Gannett, δημοσιογράφος Mackenzie Warren. >>>

Η πρώτη ενότητα του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε στους χώρους της ΕΣΗΕΜ-Θ το πρωί και απευθυνόταν σε δημοσιογράφους, ενώ το μεσημέρι ο κ. Warren επανέλαβε την παρουσίαση απευθυνόμενος αυτή τη φορά σε φοιτητές δημοσιογραφίας.
Ειδικότερα, την πρωινή παρουσίαση με τίτλο «Τα Μέσα Ενημέρωσης το 2013: Πώς η αλλαγή οδηγεί στην πρωτοπορία» παρακολούθησαν με ενδιαφέρον περίπου 70 δημοσιογράφοι.
Ο αμερικανός δημοσιογράφος, ανατρέχοντας σε εφαρμοσμένα παραδείγματα, τόνισε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως εργαλεία διάδοσης δημοσιογραφικού περιεχομένου είναι πιο σημαντικά από οποτεδήποτε στο παρελθόν, έδωσε πληροφορίες για τη βέλτιστη αξιοποίησή τους τόσο από συντάκτες όσο και από επιχειρήσεις ΜΜΕ, ανέλυσε την έννοια της «παραγωγής περιεχομένου» ως βασικού αντικειμένου του δημοσιογραφικού έργου στη νέα εποχή και την ανάγκη να είναι οι δημοσιογράφοι «τολμηροί, γρήγοροι και θαρραλέοι ώστε να προηγούνται πάντα του ανταγωνιστή, που είναι ο χρόνος».

Επίσης, απάντησε σε ερωτήσεις και προβληματισμούς των παρισταμένων.
Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα και το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ Μ. Βοϊτσίδης και ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Robert Sanders.

Σημειώνεται ότι ο Mackenzie Warren εργάζεται για τον αμερικανικό όμιλο ενημερωτικών δικτύων Gannett, καταρτίζοντας στρατηγικές ανάπτυξης για τα περισσότερα από 80 τοπικά Μέσα Ενημέρωσης που αυτός διαθέτει, με στόχο την αποτελεσματική και βιώσιμη μετάβασή τους στο ψηφιακό περιβάλλον.

(απόσπασμα από το ενημερωτικό δελτίο της ΕΣΗΕΜΘ)

Σε κατάμεστη από δημοσιογράφους αίθουσα ολοκληρώθηκε η πρώτη ενότητα του σεμιναρίου που πραγματοποιεί σήμερα στην ΕΣΗΕΜ-Θ ο προϊστάμενος Ενημέρωσης του αμερικανικού Ομίλου Gannett, δημοσιογράφος Mackenzie Warren.

Η μαζική παρουσία των δημοσιογράφων επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για την εξέλιξη των ΜΜΕ στο ψηφιακό περιβάλλον και τα εναλλακτικά επιχειρηματικά μοντέλα που καθιστούν τη μετάβαση αυτή εφικτή και βιώσιμη.


Ανατρέχοντας σε  εφαρμοσμένα παραδείγματα, ο αμερικανός δημοσιογράφος τόνισε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως εργαλεία διάδοσης δημοσιογραφικού περιεχομένου είναι πιο σημαντικά από οποτεδήποτε στο παρελθόν, έδωσε πληροφορίες για τη βέλτιστη αξιοποίησή τους τόσο από συντάκτες όσο και από επιχειρήσεις ΜΜΕ, ανέλυσε την έννοια της «παραγωγής περιεχομένου» ως βασικού αντικειμένου του δημοσιογραφικού έργου στη νέα εποχή και την ανάγκη να είναι οι δημοσιογράφοι «τολμηροί, γρήγοροι και θαρραλέοι ώστε να προηγούνται πάντα του ανταγωνιστή, που είναι ο χρόνος».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.