΄΄ΘΑΜΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ΄΄ Από τον Περικλή Στέλλα

Ο καλός φίλος και συνάδελφος, σε αυτό το βιβλίο ΄΄καταθέτει΄΄  41 ξεχωριστές ιστορίες, με πρωταγωνιστές μερικές από τις κορυφαίες προσωπικότητας του ελληνικού και παγκόσμιου αθλητισμού.

Είναι στιγμές που έζησε, γνώρισε, κάποιες περιέγραψε στο ελάχιστο και κάποιες ΄΄έθαψε΄΄ προσωρινά, μέσα του για να τις ανασύρει και δημοσιοποιήσει όταν ένιωσε ότι ο χρόνος είναι ο σωστός και ήρθε η ...στιγμή τους.

΄΄Θαμμένες Στιγμές΄΄


Είναι νόμος, η ιστορία του σήμερα να γράφεται την ίδια ακριβώς στιγμή που πραγματώνεται. Δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο με την ιστορία του χθες.


Που είναι ένα μυθιστόρημα γεμάτο από γεγονότα που δεν έχεις τη δυνατότητα να ελέγξεις και από κρίσεις που δεν έχεις τη δυνατότητα να αμφισβητήσεις.

Αυτό το βιβλίο πραγματεύεται την ιστορία του χθες που γράφτηκε, όμως, την ίδια ακριβώς στιγμή που πραγματώθηκε. Θαμμένες στιγμές και κρυμμένες αλήθειες.Στιγμές που έζησα με κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού.
Αυτό είναι.
Δεν ήμουν συμπαίκτης τους. Όχι. Ούτε συνεργάτης. Ούτε και φίλος με την βαθύτερη έννοια της λέξης. Όμως, υπήρχε σεβασμός και αλληλοεκτίμηση. "Παράσημο" στη διαδρομή ενός δημοσιογράφου.


Τις στιγμές αυτές τις μοιράστηκα μαζί τους και τους συνάντησα σε όλα. Σχεδόν σε όλα. Στα γκολ, στα κύπελλα, στις χαρές, στις απογοητεύσεις. Στις λύπες, στην αποθέωση, αλλά και στην κατακραυγή.
Ήμουν εκεί.
Ένα ντοκουμέντο ανάμεσα στη δημοσιογραφία και την ιστορία

Πριν από λίγες ημέρες έγινε η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου Στο Ολυμπιακό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, ο Περικλής Στέλλας παρουσίασε τις "Θαμμένες Στιγμές" της καριέρας του.
  Στην αίθουσα, συγκεντρώθηκαν τα πρόσωπα που έχουν "γράψει" πολλά από τα κεφάλαια της Βίβλου Των Σπορ στην Ελλάδα. 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με πολύ γέλιο, το οποίο "έβγαλαν" αβασάνιστα ο Κωστής Τσατσαρός και ο Κωνσταντίνος Τζαντζαράς, που προετοίμασαν ένα απίθανο χιουμοριστικό βίντεο, όπως μόνο αυτοί ξέρουν, αφιερωμένο στον Π.Στέλλα και το βιβλίο του. 

 Εν συνεχεία, τη θέση του γέλιου, πήρε το συναίσθημα. Βγαλμένο μέσα από τα λόγια του Γιώργου Λυσσαρίδη, της Βούλα Πατουλίδου, του Ντίνου Κούη και του Αλέξανδρου Νικολαϊδη, των ανθρώπων δηλαδή που αποδέχτηκαν την πρόσκληση και ήταν συνοδοιπόροι και ομιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου. 

Την παράσταση δεν έκλεψε κανείς, διότι πολύ απλά την έκλεψαν όλοι. Ο κ.Λυσσαρίδης, με τον φιλοσοφημένο λόγο του που προσέγγισε λογοτεχνικά το έργο του Περικλή Στέλλα, ενθυμούμενος και τον Γιώργο Παντελάκη, τον άνθρωπο που ουσιαστικά ενέπνευσε τον Περικλή Στέλλα για την καταγραφή του βιβλίου του. 

Η Βούλα Πατουλίδου γοήτευσε τους πάντες με τον λόγο του, εκφράζοντας με αυθορμητισμό τον σεβασμό και την αγάπη της για τον Περικλή Στέλλα.. Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης ευχήθηκε. "Στο επόμενο βιβλίο του Περικλή, να υπάρχει και μία δική μου θαμμένη στιγμή".
Κι όταν πια ήρθε ο λόγος στον συγγραφέα, ευχαρίστησε τους πάντες, θυμήθηκε αυτούς που ήταν απόντες και θα ήθελε να είναι παρόντες στην κορυφαία στιγμή της ζωής του.Παρόντες ήταν μεγάλοι παράγοντες του αθλητισμού και της ζωής της Θεσσαλονίκης. Οι κ.κ Μαγκριώτης, Ορφανός,Γκιουλέκας, Παπαγεωργόπουλος, ο Γιώργος Ραμπότας, η Τασούλα Κελεσίδου,Βαγγέλής Αλεξανδρής, ο Σάββας Κωφίδης, ο Γιώργο Σκαρτάδος, ο Σούλης και ο Χάρης Μαρκόπουλος, ο Στελιος Συμεωνίδης, ο Γιάννης Μαντζουράκης,Λάκης Τσάβας,Χαρης Παπαγεωργιου, Παναγιοωτης Τσολακίδης και πολλοί πολλοί άλλοι .
Οι "Θαμμένες Στιγμές" του Περικλή Στέλλα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις MVPublications στα βιβλιοπωλεία και η τιμή του είναι 15.90..

Ο Περικλής Στέλλας

Ο δημοσιογράφος Περικλής Στέλλας ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1979 στις εφημερίδες "Ελληνικός Βορράς" και "Σπορ του Βορρά". Το 1981 πήγε στην εφημερίδα "Θεσσαλονίκη", όπου κι εργάστηκε μέχρι και το 1987 , κάνοντας ξέ νο κι ελεύθερο ρεπορτάζ. Το 1987 πήγε στον "Ελεύθερο Τύπο", όπου εργάστηκε μέχρι και το χειμώνα του 1997 .Συγχρόνως, εργάστηκε τόσο στο ραδιόφωνο όσο και στην τηλεόραση. 

Στο τέλος του 1985 συνεργάστηκε με το Ραδιοφωνικό σταθμό Μακεδονίας της ΕΡΤ , όπου παρουσίαζε μαζί με τους συναδέλφους του πολιτικού ρεπορτάζ Σταύρο Πασάκο, Παύλο Νεράντζη, Νίκο Ασλανίδη και Πόπη Τσαπανίδου την πρώτη ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή στην ιστορία των ερτζιανών της Βόρειας Ελλάδας. Την ίδια εποχή μετέχει στο αθλητικό τμήμα της τηλεόρασης της ΕΤ 1 του σταθμού Θεσσαλονίκης.

Τ ο Δεκέμβριο του 1993 παίρνει μεταγραφή για το Mega Channel. όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα. Τον Δεκέμβριο του 1997 , επιστρέφει στην εφημερίδα ."Σπορ του Βορρά" ως αρχισυντάκτης και την ίδια εποχή είναι διευθυντής του αθλητικού τμήματος του ραδιοφωνικού σταθμού ΑΙ03. Τον Μάρτιο του 2001 αναλαμβάνει τη διεύθυνση του γραφείου Θεσσαλονίκης της εφημερίδας ."Goal News" όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα. Τον ίδιο μήνα αναλαμβάνει τη διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού Θεσσαλονίκη Σπορ FM.

Κατά καιρούς, έχει συνεργαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα με τις εφημερίδες "Φως των Σπορ", "Αθλητική Ηχώ", "Μπάλα", "Κόσμος των Σπορ", με τα περιοδικά "Down Town" και "Active" και με το δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.