Ένα ντοκιμαντέρ για τη διάσημη εικαστικό Lisa Sotilis, εγγονή του Στρατηγού Ναπολέων Σωτήλη

Εγκαινιάστηκε στις Σέρρες, η έκθεση της Lisas Sotili :΄΄ Αχαλίνωτη Επιθυμία΄΄ και
οι κάτοικοι της Μακεδονίας θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν από κοντά, τα έργα της διάσημης Ελληνίδας γλύπτριας και ζωγράφου, μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο δήμος Σερρών τιμώντας τον παππού της Στρατηγό Ναπολέων Σωτήλη και διοικητή της 7ης Μεραρχίας που απελευθέρωσε την πόλη στις 28 Ιουνίου του 1913, οργάνωσε μια δύσκολη ΄΄επιχείρηση΄΄ και μετέφερε  ακόμη και πολύ βαριά, υπέροχα γλυπτά της Lisas.
Μάλιστα από σήμερα και καθ όλη τη διάρκεια της έκθεσης το διάσημο γλυπτό της Λίζας ΄΄Η Μεταμόρφωση της Περσεφόνης΄΄ έχει τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο της Νομαρχίας Σερρών

Στο Αρχείο Καλλάρη βρέθηκαν χειρόγραφες επιστολές του Σωτήλη που αφορούσαν στην περίοδο του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου.
Μας οδήγησαν στις απογόνους του, την Ασπασία και τη Λίζα.

Το έργο, η προσωπικότητα και η ακτινοβολία της Λίζας Σωτίλη,  μας έκαναν να παρεκκλίνουμε από τον αρχικό μας στόχο, που ήταν η συγκέντρωση οπτικοακουστικού υλικού για μια σειρά ιστορικών ντοκιμαντέρ και να ξεκινήσουμε, παράλληλα, τη δική της βιογραφία.

Με αφορμή την έκθεση στη μνήμη του παππού της, ο Γιάννης Κάσσης επιμελήθηκε ένα μικρό απόσπασμα από τα γυρίσματα και ο Μιχάλης Αβραμίδης δημιούργησε το πρωτότυπο μουσικό θέμα του Ντοκιμαντέρ με τίτλο:


''Lisa Sotilis Σμιλεύοντας Κόσμο Νοητό΄΄

Η έρευνα και το σενάριο είναι της γράφουσας.


Η ΑΧΑΛΙΝΩΤΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ Ο ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΣΩΤΗΛΗΣ ΚΑΙ Η ΕΓΓΟΝΗ ΤΟΥ lIZA SOTILIS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.