Συγκέντρωση υπογραφών για την απελευθέρωση Τούρκων Δημοσιογράφων


Συλλογή υπογραφών για την απελευθέρωση Τούρκων δημοσιογράφων, την οποία υποστηρίζει ως πρωτοβουλία η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ).
Κορυφαίο αίτημα της εκστρατείας είναι να αναθεωρηθούν επειγόντως οι αποφάσεις με τις οποίες πριν από λίγες ημέρες η τουρκική Δικαιοσύνη επέβαλε σε τέσσερις δημοσιογράφους ποινές φυλάκισης συνολικά 3.000 ετών, κάνοντας χρήση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.


 Η κραυγαλέα αυτή περίπτωση, όμως, δεν είναι παρά ένα ακόμη επεισόδιο σε μια μακρά και συστηματική επίθεση εναντίον της δημοσιογραφίας που η κυβέρνηση Ερντογάν θεωρεί εχθρική. Θύματα της επίθεσης αυτής είναι 59 Τούρκοι δημοσιογράφοι, που βρίσκονται φυλακισμένοι, οι περισσότεροι ως τρομοκράτες, επειδή απλώς έκαναν τη δουλειά τους.

Η υπογραφή σας είναι σημαντική για την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων να υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους: 
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ

Οι δημοσιογράφοι δεν είναι τρομοκράτες. Το δικαστικό σύστημα στην Τουρκία έχει αποτύχει δημοσιογράφων της.

Αυτός είναι ο λόγος που θέλουμε την υποστήριξή σας για να κάνει μια επείγουσα έκκληση ενάντια στις ποινές ισόβιας κάθειρξης δοθεί σε τέσσερις Τούρκοι δημοσιογράφοι Fusun Ερντογάν, Ziya Ulusoy, Μπαϊράμ Namaz, Ibrahim Cicek στις 2 Νοεμβρίου. Αντιμετωπίζουν τις ποινές ισόβιας κάθειρξης που τους καταδίκασε σε 3.000 χρόνια φυλάκιση βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου στην Τουρκία. Στην ίδια μελέτη, ένας άλλος δημοσιογράφος Sedat Senoglu καταδικάστηκε σε επτά-και-α-μισό χρόνο στη φυλακή. Ήταν όλοι κατηγορούνται ότι είναι μέλη της μαρξιστικής οργάνωσης (MLKP), που θεωρείται παράνομη από την τουρκική κυβέρνηση.
Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 59 δημοσιογράφοι στην Τουρκία φυλακίστηκαν και οι περισσότεροι από αυτούς απαγγέλθηκαν κατηγορίες βάσει της Τουρκίας αντιτρομοκρατικού νόμου. Έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα, αλλά εκπληρώσει τους ρόλους τους ως δημοσιογράφοι.
Παρακαλούμε να μας βοηθήσει να επιτύχουμε τη δικαιοσύνη για τους δημοσιογράφους στην Τουρκία. Μαζί μπορούμε έκκληση για μια επείγουσα έκκληση των ποινών ζωής δίνεται σε αυτούς τους δημοσιογράφους και την ταχεία επανεξέταση των περιπτώσεων στις οποίες οι δημοσιογράφοι έχουν φυλακιστεί λόγω των επαγγελματικών έργων τους.Εμείς επιπλέον έκκληση για την αποποινικοποίηση των δημοσιογράφων στο δικαστικό σύστημα της Τουρκίας.
Τουρκία - Οι δημοσιογράφοι Set Δωρεάν τώρα!
Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων 
http://europe.ifj.org/en/pages/turkey-campaign-set-journalists-free

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.