''Η ΧΑΡΑ ΚΑΙ Η ΘΛΙΨΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ΄΄ Στους κινηματογράφους

Η νέα ταινία του πολυβραβευμένου Κύπριου Σκηνοθέτη Ανδρέα Πάντζη με τη συμμετοχή του Γιώργου Χωραφά στις αίθουσες από 6 Φεβρουαρίου
Απόψε θα έχω τη χαρά να την δω για πρώτη φορά και να στη συνέχεια να σας γράψω τις εντυπώσεις μου.

Ο πολυβραβευμένος Κύπριος σκηνοθέτης Ανδρέας Πάντζης μετά τις ταινίες «Βιασμός της Αφροδίτης», «Σφαγή του Κόκορα» και «Τάμα» που του χάρισαν 21 διεθνή βραβεία επιστρέφει με την νέα του ταινία «η Χαρά και η Θλίψη του Σώματος», η οποία έκανε πρεμιέρα στην Κύπρο στις 31 Οκτωβρίου. 

Στην Ελλάδα, η πρώτη προβολή της ταινίας έγινε στο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, και στο πλαίσιο της 26ης διοργάνωσής του.

 Η ταινία, στην οποία συμμετέχει ο Γιώργος Χωραφάς, είναι μια συμπαραγωγή Κύπρου, Ελλάδας και Βουλγαρίας με τη συμμετοχή της Eurimages.


«Η χαρά και η θλίψη του σώματος» είναι ένα σύγχρονο κοινωνικό δράμα, ένα film noir, που καταπιάνεται με ένα διαχρονικό θέμα, αυτό της προδοσίας και της φιλίας. Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τον Ευαγόρα, ο οποίος βγαίνει από τη φυλακή, όπου έμεινε 5 χρόνια με την κατηγορία της παραχάραξης δολαρίων.

Μοναχικός χαρακτήρας, (πρόσφυγας με αγνοούμενο πατέρα), η μοίρα και η αφοσίωση του σε μια φιλία που επέλεξε να μην προδώσει, τον οδήγησε στη φυλακή.

 Τώρα είναι ένας 35ης που ψάχνει να ξαναβρεί το νήμα της ζωής του. Δεν μπορεί όμως να αφήσει πίσω του το παρελθόν και αναζητεί απεγνωσμένα να βρει τον εξαφανισμένο του φίλο.

Ταξιδεύει στη Βουλγαρία για να βρει τον φίλο του που δεν δίνει σημεία ζωής. Εκεί συναντά την Ντίτα, μια νεαρή κοπέλα που εκδίδεται περιστασιακά. Την ερωτεύεται αλλά δεν την αγγίζει...

Εν τω μεταξύ στη Βουλγαρία φτάνει ο Τζών, κύπριος αστυνομικός, απεσταλμένος από την Ιντερπόλ για να εντοπίσει τον φίλο του Ευαγόρα, τον Μιλέν, ο οποίος είναι ο αρχηγός της σπείρας που παραχάραζε δολάρια...

Ο Τζων με απειλές και ψυχολογικές πιέσεις κάνει έρωτα με την Ντίτα... θέλει να την εκμεταλλευτεί για να μάθει τις κινήσεις του Ευαγόρα και αν συνάντησε τον Μιλέν...

Ο Μιλέν εμφανίζεται. Δίνει λεφτά στον Ευαγόρα γιατί δεν μίλησε. Του αποκαλύπτει ότι η Ντίτα εκδίδεται…

Ο Μιλέν, ο φίλος, φαίνεται να μην είναι πια τόσο φίλος... Ο Ευαγόρας πληγώνεται καί από τις αποκαλύψεις για την Ντίτα και από την επανεμφάνιση του φίλου... Αυτός περίμενε περισσότερο την φιλική σχέση του Μιλέν παρά τα λεφτά!

Ο Τζων θέλει ξανά την Ντίτα. Αυτή αρνείται...

Ποια θα είναι η εξέλιξη αυτής της ιστορίας;

Ο πρωτοεμφανιζόμενος Χάρης Αμπράζης στον ρόλο του Ευαγόρα, ο Γιώργος Χωραφάς στον ρόλο του Μιλέν και η Σίλβια Πέτκοβα στο ρόλο της Ντιτα. Στην ταινία επίσης, συμμετέχουν οι ηθοποιοί Κώστας Δημητρίου, Κρις Γκρέκο, Αντρέας Καρράς,Λίνα Ζένιου Παπά, Παναγιώτα Μόνια, Δημήρης Δημητρίου, Ηλίας Αλετράς, Αλιόνα Νικολάεβα, Βασίλης Μιχαήλ, Πέτρος Φιλίππου, Γιώργος Λώρης, Λευτέρης Σαλωμίδης, Νεοπτόλεμος Νεοπτολέμου, Σπύρος Γεωργιάδης και Σκεύος Πολυκάρπου.

Οι κύριοι συντελεστές της ταινίας είναι ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Ανδρέας Πάντζης (με τη δημιουργική παρέμβαση της σεναριογράφου Μαρίας Mozhar), η βοηθός σκηνοθέτη Αλεξία Ρόητερ, η παραγωγός Μόνικα Νικολαίδου, ο μοντέρ Τάκης Γιαννόπουλος, ο μουσικοσυνθέτης Βάσος Αργυρίδης, οι σκηνογράφοι Βασίλης Ιερίδης και η Μποριάνα Σεμερτζίεβα και οι ενδυματολόγοι Νότης Παναγιώτου και Ελένα Στογιάνοβα.

Ο σκηνοθέτης Ανδρέας Πάντζης συνεργάζεται με τον ηθοποιό Γιώργο Χωραφά για 3η φορά. Έχουν προηγηθεί οι ταινίες «η σφαγή του κόκορα» και «το τάμα». Η πρώτη συνεργασία έχει χαρίσει στο Γιώργο Χωραφά το πρώτο βραβείο ανδρικού ρόλου στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στη δεύτερη συνεργασία έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο Μεσογειακό Φεστιβάλ Κολωνίας 2002 και το πρώτο βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2002.

H ταινία «η Χαρά και η Θλίψη του Σώματος» επιχορηγείται από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Κινηματογράφου Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, ενώ συμπαραγωγοί της ταινίας είναι: ΡΙΚ, Eurimages, Famagusta Film Factory Ltd, Curium Films (Aθήνα), SoundPath Ltd, Premiere Studio Plus και Filmblades Ltd.

Οι κύριοι χορηγοί της ταινίας είναι: ΟΠΑΠ Κύπρου, ΑΗΚ, CYTA, Astra rental cars, Κυπριακές Αερογραμμές, Φώτος Φωτιάδης Λτδ, Giovanni Constructions.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Facebook Page

 Στοιχεία επικοινωνίας:  Άντυ Δημοπούλου 6976769538 e-mail: dimopoulou.andy@gmail.com
Μαρία Σούμπερτ / Cloud 7 210 3638509 6938255522
schubertmaria@outlook.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.