΄΄ΔΕΚΑ ΜΟΡΦΕΣ-ΔΕΚΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΄΄ Του Γιώργου Καπράνου            Ο αγαπητός φίλος και συγγραφέας Γιώργος Καπράνος μου έδωσε τη χαρά να έχω, αυτή τη στιγμή, στα χέρια μου το νέο του βιβλίο : ΄΄Δέκα Μορφές-Δέκα Ιστορίες΄΄ και να μιλήσω για αυτό στην πρώτη παρουσίαση που θα γίνει σε λίγες ημέρες.
Όπως σημειώνει ο ίδιος: ΄΄ Οι μυθιστορηματικές βιογραφίες αυτού του βιβλίου, μας οδηγούν σε περασμένες εποχές, κρίσιμες για τον τόπο, την ελευθερία, τον πολιτισμό και την ύπαρξή του.
Οι Διονύσιος Σολωμός, Ανδρέας Κάλβος, Ανδρέας Λασκαράτος, Χαρίλαος Τρικούπης, Κωστής Παλαμάς, Κωνσταντίνος Καβάφης, Ελευθέριος Βενιζέλος, Νίκος Καζαντζάκης, Άγγελος Σικελιανός και Γιάννης Ρίτσος, αποτελούν τις πηγές έμπνευσης για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου.΄΄ Εντελώς συμπτωματικά, αυτόν τον καιρό, ερευνώ τις περασμένες εποχές και τα πρόσωπα που τον γοήτευσαν, μέσα από αδημοσίευτα ντοκουμέντα και επιστολές. Ακούω τα μελοποιημένα του Σικελιανού του Ρίτσου του Παλαμά. Το βιβλίο του συμβάλλει σε αυτή την έρευνα, όπως όλα τα ιστορικά βιβλία που έχει γράψει. Τον ευχαριστώ για την επιθυμία του να συνεργαστούμε σε αυτή τη βραδιά και θα χαρούμε να είστε κοντά μας..
 


ΝΜ

Η FACEPAGE           

        
 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ ΗΗ Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνώνσας προσκαλεί στις 26 Φεβρουαρίου 2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00
στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καπράνου
«Δέκα μορφές- Δέκα ιστορίες» 
{μυθιστορηματικές βιογραφίες] - Εκδόσεις Ιωλκός.

·         Χαιρετισμούς θα απευθύνουν: ο Παύλος Ναθαναήλ, Πρόεδρος της Ε.Ε.Λ. και ο εκδότης Κώστας Κορίδης.
·         Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η Νατάσα Μποζίνη, ιστορικός ερευνητής - δημοσιογράφος και ο συγγραφέας του έργου, Γιώργος Καπράνος.

·         Θα ακολουθήσουν αποσπάσματα του έργου και απαγγελίες από την ηθοποιό Νέλλυ Γκίνη και τον δημοσιογράφο Αντώνη Πυλιαρό, ο οποίος και θα διευθύνει και την εκδήλωση.

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                Παύλος Ναθαναήλ                                                                           Αυγερινός ΑνδρέουΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Στις πνευματικά άνυδρες εποχές που ζει ο σύγχρονος άνθρωπος, εγκλωβισμένος στο κλίμα της γενικευμένης ευτέλειας και της πνευματικής παρακμής που κυριαρχεί στην κοινωνική μας ζωή, μια απόπειρα αντίδρασης και απόδρασης με όπλο τη γνώση και την ιστορική αναζήτηση, μοιάζει με το ζωογόνο άνεμο που μας προσφέρει ριπές αναγκαίας και χρήσιμης αυτογνωσίας.
Οι μυθιστορηματικές βιογραφίες αυτού του βιβλίου, μας οδηγούν σε περασμένες εποχές, κρίσιμες για τον τόπο, την ελευθερία, τον πολιτισμό και την ύπαρξή του.
Οι Διονύσιος Σολωμός, Ανδρέας Κάλβος, Ανδρέας Λασκαράτος, Χαρίλαος Τρικούπης, Κωστής Παλαμάς, Κωνσταντίνος Καβάφης, Ελευθέριος Βενιζέλος, Νίκος Καζαντζάκης, Άγγελος Σικελιανός και Γιάννης Ρίτσος, αποτελούν τις πηγές έμπνευσης για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου.
Φιλοδοξία του συγγραφέα, είναι να καλέσει τον αναγνώστη σ’ ένα ελκυστικό ταξίδι στο παρελθόν. Η «μηχανή» του χρόνου είναι πρόθυμη να μας βοηθήσει σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Ο κάθε λαός και ο καθένας από μας, είναι η συνέχεια του χθες. Αυτό το χθες, μας γνέφει να το γνωρίσουμε και με τη γνώση του, ίσως κατορθώσουμε να σχεδιάσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τον τόπο μας.-
Γ. Κ.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα
Γενναδίου 8 & Ακαδημίας (7ος όροφος), στην αίθουσα «Μιχαήλας Αβέρωφ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.