''Παράλληλοι Κόσμοι΄΄


Ένα μυθιστόρημα Της Ευδοκίας Κιμωλιάτη
από το Studio aMID

Σειρά: Σύγχρονοι Έλληνες Συγγραφείς
Κυκλοφορεί   σε Digital Audiobook για να το κατεβάσετε από τον υπολογιστή σας από την Audible η σε Διπλή Έκδοση που περιλαμβάνει μαζί το ηχητικό βιβλίο σε CD και το έντυπο. Μπορείτε να το ζητήσετε από την ιστοσελίδα του Studio aMID

Αφηγούνται οι Ηθοποιοί:
Νέλλυ Γκίνη, Σωτηρία Κολόζου, Σπύρος Κολιαβασίλης 
και οι: Νατάσα Μποζίνη και Μιχάλης Αβραμίδης

Πρωτότυπη Μουσική: Μιχάλης Αβραμίδης
Διασκευή, Design For All:  Νατάσα Μποζίνη
Η  πίνακας που θα εικονογραφήσει το ηχητικό βιβλίο  είναι του 
Γάλλου ζωγράφου : Fredde Rotbart


Η εγκυμοσύνη δεν υπήρξε για την Μαργαρίτα δώρο θεϊκό. Μήτε κι ο γάμος της εξ άλλου. Μόνη λύση η φυγή.

Η δημιουργία, παρηγοριά και διέξοδος. Μα πώς να συγγράψει κανείς, μακριά απ’το παιδί του;

Ποια γλώσσα μπορεί ν’αντικαταστήσει την μητρότητα; Στην ξενητιά τής ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, διχασμένη ανάμεσα στην παλιά και την νέα της ζωή, η Μαργαρίτα ψάχνει το δικό της λεξιλόγιο, αυτό που θα την βοηθήσει να συμφιλιωθεί με το παρελθόν της και με τις επιλογές της.

Η Μαργαρίτα είναι μια από τις εκατομμύρια γυναίκες του κόσμου που ένιωσε να ακολουθεί μια μοίρα που δεν ήταν δική της. Τόλμησε να αποδράσει ή πίστεψε ότι απέδρασε…..

Η Μάσα, η κόρη που άφησε πίσω της, μεγαλώνει και την αναζητά. Φτιάχνει ιστορίες στις οποίες πρωταγωνιστεί η μητέρα της, απευθύνεται σ’εκείνην νοητικά, κυρίως μέσω ενός μπλογκ, αλλά και από άλλες ηλεκτρονικές διόδους που καθρεφτίζουν τα ανάμικτα συναισθήματά της: την άκρατη αγάπη και τον θαυμασμό αλλά και το κενό που έχει δημιουργήσει μέσα της η αίσθηση της απώλειας και της εγκατάλειψης.

Το βιβλίο αυτό δεν είναι μια γραμμική ιστορία για τον ισχυρότερο δεσμό ανάμεσα στα είδη, αυτόν της μάνας με το παιδί της, αλλά και μια σύνθεση, ένας διάλογος μεταξύ των αντιφάσεων της ελληνικής πραγματικότητας, της ελληνικής έκφρασης, της ελληνικής ιδιοσυγκρασίας, της άκρατης αγάπης για την πατρίδα και το αίσθημα της καταπίεσης που αποδιώχνει, εξορίζει, αυτοεξορίζεται.


Οι συγκρούσεις μεταξύ παράδοσης και μοντερνισμού αναφαίνονται μέσα από τον πολλαπλασιασμό των τρόπων έκφρασης κι επικοινωνίας που χαρακτηρίζει την εποχή μας. Η Μαργαρίτα μιλάει στην κόρη της μέσα από τα βιβλία της. Τα γεγονότα της ζωής της και οι αναγνώσεις της γίνονται το έναυσμα για μια σειρά από μυθοπλασίες. Η Μάσα στέλνει ηλεκτρονικά μηνύματα, SMS, σε άγνωστους παραλήπτες, που ονομάζει «μητέρα», ή ακόμα «μάνα» ή «μαμά».

Τα επίπεδα έκφρασης πολλαπλασιάζονται και μπερδεύονται. Η Μαργαρίτα γράφει ένα βιβλίο με τις ιστορίες που θα διηγόταν στην κόρη της. Η Μασούλα ταξιδευει νοητικά σ’αυτό το βιβλίο και τις διαβάζει. Ταυτόχρονα, πλάθει κι εκείνη ιστορίες για την χαμένη της μητέρα. Οι ιστορίες μπλέκονται, πολλαπλασιάζονται, χωρίς να αναιρεί η μία την άλλη.
Η μυθοπλασία γίνεται ο τόπος συνάντησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.