Παράδοση Σεμιναρίων


Μύηση στην Τέχνη και Τεχνική του Σεναρίου: Τρεις δελεαστικές προτάσεις σεμιναρίων/εργαστηρίων

Εξειδικευμένο Σεμινάριο - Εργαστήριο για την «Τέχνη και Τεχνική του Σεναρίου» 


 Εργαστήριο Επαγγελματικής Σεναριογραφίας στο IST College


Διάρκεια 66 συνολικά διδακτικές ώρες που επιμερίζονται σε:

 Θεωρητικά μαθήματα σεναριογραφίας και προώθησης ενός   Σεναρίου. (24 ώρες)
Εργαστήρια Συγγραφής (Workshops) ολοκληρωμένων Σεναρίων για τον κάθε συμμετέχοντα. (24 ώρες)Ειδικά Master Classes, κατά τα οποία διακεκριμένοι Σεναριογράφοι του κινηματογράφου και της τηλεόρασης παρουσιάζουν τη δουλειά τους, μιλούν για τις ειδικές απαιτήσεις του επαγγέλματος και απαντούν στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Στις 26 Απριλίου έγινε και η απονομή των διπλωμάτων, στους σπουδαστές


«Μύηση στην τέχνη του Σεναρίου» από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας (Κύκλος διήμερων σεμιναρίων σε δήμους της Αθήνας)


Περιεχόμενο ενότητας:

Το σενάριο στο documentaire (έρευνα και τεκμηρίωση)


Ομαδική συνεργασία 

Οι προφορικές μαρτυρίες στο ντοκιμαντέρ-Μεθοδολογία προσέγγισης και τεκμηρίωσης 


Πραγματικότητα και Δραματουργία [ή πώς γίνεται σενάριο μια πραγματική ιστορία]


Docudrama και biopic
(2017-2019)
3.    
Παράδοση ιστορικού Σεμιναρίου στοΕλεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Κηφισιάς Αθήνας με Θέμα «Η δράση του πνευματικού κόσμου από την εποχή του Μεσοπολέμου και της Κατοχής, μέχρι τα Δεκεμβριανά, τον εμφύλιο και το ταξίδι του πλοίου Ματαρόα» Μάρτιος 20144.     Σχεδιασμός περιεχομένου και οργάνωση σεμιναρίου με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, για επαγγελματίες των ΜΜΕ.

       Θέμα σεμιναρίου: «Ψηφιακή εποχή και πρόσβαση στα ΜΜΕ από το σύνολο του πληθυσμού» (2009)    5 Υπεύθυνη έργου στον ευρωπαϊκό κύκλο σεμιναρίων με θέμα: «Εργαστήριο ευαισθητοποίησης Δημοσιογράφων, φορέων και εκπροσώπων μεταναστών με θέμα «ΜΜΕ & Μετανάστες» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού 
Προγράμματος Dialogue between new citizens που διοργάνωσε η Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης με κοινωνικούς εταίρους την Ελλάδα την Ιταλία και την Ισπανία
Περιεχόμενο ύλης

Μια αναδρομή στον τρόπο που τα ελληνικά ΜΜΕ παρουσιάζουν θέματα μετανάστευσης από το 1990 μέχρι και σήμερα. 

Προβολή οπτικοακουστικών αποσπασμάτων από δελτία καναλιών και παράθεση στοιχείων από τις μεγαλύτερες εφημερίδες για τις σταδιακές αλλαγές στην δημοσιογραφική νοοτροπία και πρακτική.

Ο προβληματισμός των ΜΜΕ στις Ευρωπαϊκές χώρες και παραδείγματα και κατά πόσο αυτή η καταγραφή προσεγγίζει την νοοτροπία των Ελληνικών ΜΜΕ.

Πρακτική εφαρμογή στην αίθουσα, των τρόπων προσέγγισης και αλληλεπίδρασης μεταξύ δημοσιογράφων και μεταναστών. Η σημασία της γλώσσας και η τεχνική της συνεννόησης με χρήση των ελάχιστων και κατάλληλων εκφραστικών μέσων.Παρουσίαση του παραδοτέου υλικού στην Ευρωπαϊκή ένωση (και σε ανοιχτή εκδήλωση στο κοινό 29-11-2010 )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.