Οι Art Novalis σε Εικαστικά Παίγνια

 
Το φθινόπωρο του 2011 μετά από σκέψη λίγων δευτερολέπτων αποφάσισα να γίνω μαθήτρια στα  ΄΄Εικαστικά Παίγνια΄΄ με δάσκαλο τον ζωγράφο, γλύπτη και συγγραφέα Δημήτρη Μανίνη.
Επί χρόνια άκουγα και παρακολουθούσα φίλους μου και μαθητές του να περιγράφουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μαθήματος και του δασκάλου.


Τον διάβασα. ερωτεύτηκα τα γλυπτά του, παιδεύομαι ακόμη να αποκωδικοποιήσω τους πίνακές του και απολαμβάνω το χιούμορ και την παρέα του.

Τώρα αποφάσισα να τον ''εκμεταλλευτώ'' και να στοχαστώ με ησυχία τη Τέχνη.
Εθισμένη σε αίθουσες συνεδριάσεων με ένταση και θόρυβο, χρειάστηκα μονάχα μια επίσκεψη στο ατελιέ ''Ηράκλειτος΄΄ για να διαπιστώσω ότι εκει, ο χρόνος και ο ήχος είναι αλλιώς.
Οι Art Novalis  είμαστε η ομάδα των πρωτοετών που εξελίσσεται σε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρέα.
Για τις εικαστικές της δυνατότητες ο χρόνος θα δείξει...


Οι  Art Novalis είναι η νεώτερη ομάδα σπουδαστών, στο εργαστήρι  «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ» αποτελείται από 9 μέλη με διαφορετικές δραστηριότητες  και ηλικίες, αλλά με ένα κοινό ενδιαφέρον:
Τα Εικαστικά  Παίγνια με δάσκαλο τον Δημήτρη Μανίνη


Στο πρώτο μάθημα γνωριμίας  μεταξύ μας, ο εκ των αρχαιότερων  σπουδαστών, ο Νίκος Εγγλέζος  έβγαλε τις φωτογραφίες που αποτελούν και το πρώτο υλικό αυτού του blog.

Έκτοτε η σύνθεση της ομάδας εμπλουτίστηκε και με άλλα μέλη που κατέληξαν  στο όνομα Art Novalis  ΄΄παίζοντας΄΄  με τις λέξεις:  Τέχνη και Σοδειά.

Δημήτρης Μανίνης
Σε αυτό το ιστολόγιο μπορείτε να παρακολουθείτε την σταδιακή πορεία μιας ομάδας, από τη στιγμή που αναγνωρίζει  εάν η  ΄΄γαία ΄΄ της είναι γόνιμη μέχρι την σπορά  και το θέρος.

Ο  Δάσκαλος έχει δική του μέθοδο  και μετά από τέσσερα μαθήματα καταλάβαμε ότι  ΄΄σκάβει΄΄ τον καθένα ξεχωριστά  -κάποτε το ομολόγησε-


Τι κρύβει το ΄΄υπέδαφος΄΄ πότε, πως και με ποιο τρόπο, θα φανεί στο ΄΄έδαφος΄΄ 

...θα δούμε

                                                                    
                          Μάθημα Πρώτο (της γνωριμίας)

Σοφία και Κώστας

Βάσια

Μαίρη
Σταύρος

Νατάσα


                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.