Κοινωνική δράση, εθελοντισμός

Αιρετό μέλος στο Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών)  2004-2011 )

Αιρετό μέλος του Δ.Σ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜΘ  από το 2010 -2016

Ιδρυτικό Μέλος του Επιστημονικού Forum " Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος"

Παραχώρηση πνευματικών δικαιωμάτων του θεατρικού "Ι. Καποδίστριας ακόμη άγνωστος" και σκηνοθεσία  του έργου στην παράσταση που ανέβασαν οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου και του 8ου Λυκείου Πολύδροσου Χαλανδρίου (Μάρτιος 2019)

        Οργάνωση, ακουστική αφήγηση και συντονισμός της Ημερίδας του Επιστημονικού Forum "Στο Επίκεντρο ο Ανθρωπος" με θέμα «Προσβασιμότητα για όλους - Το δικαίωμα και η έννομη προστασία του» (Φεβρουάριος 2019)

Παραχώρηση πνευματικών δικαιωμάτων του θεατρικού "Μ. Μπότσαρης στην Αθανασία΄΄ και σκηνοθεσία  του δρώμενου που παρουσιάστηκε στις επετειακές εκδηλώσεις "Μποτσάρεια 2018΄΄ στο Καρπενήσι παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συντονισμός και ακουστική αφήγηση στις Ημερίδες του  ημερίδων,  για την παρουσίαση του το Επιστημονικού Forum: ΄΄Στο Επίκεντρο ο άνθρωπος΄΄ :

Προσβασιμότητα για όλους - Τουρισμός για όλους" (2017 Τρίπολη)
“Παλλάδιον” Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας

Κοινωνία - Διαφορετικότητα - Αναπηρία" (2017 Σπάρτη)
Αίθουσα Λακώνων Ποιητών Νικηφόρου Βρεττάκου & Γιάννη Ρίτσου - Διοικητήριο Λακωνίας υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σπάρτης

Εκπαίδευση Αθλητισμός Κοινωνική Ένταξη (2016 Σπάρτη)
Ξενοδοχείο "Μενελάιον" (υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σπάρτης )

Νατάσα Μποζίνη Λίζα Σωτήλης 

Ως ιστορικός ερευνητής μελετά διαχειρίζεται και δημοσιοποιεί πρωτογενές υλικό που της έχουν εμπιστευθεί απόγονοι ιστορικών οικογενειών της Ελλάδας, μέσω ομιλιών σε συνέδρια και εκθέσεων σε μουσεία και επετειακές εκδηλώσεις.


Δημοσιοποίηση του Αρχείου Καλλάρη-συγκέντρωση και επιμέλεια εκθεμάτων και κειμένων για τις  εκθέσεις:  

«ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΛΑΡΗ ΑΝΟΙΓΕΙ»  Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης 2011-2013

Και ‘’ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ΄΄ ΥΜΑΘ 2012-2013


Σχεδίασε καλλιτεχνικά 9 ηχητικά βιβλία (Αudiobooks) από την Ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Που είναι τα πρώτα τα οποία ακολουθούν  καλές πρακτικές και κανόνες της πλατφόρμας Σχεδιάζοντας για όλους (Design For All ) 
ώστε να είναι προσβάσιμα στο σύνολο του κοινού και θεωρούνται πρότυπα στο είδος τους

Κυκλοφορούν  σε όλες τις χώρες του κόσμου σε ψηφιακή, για download  και έντυπη  έκδοση  και εχουν την υψηλότερη βαθμολογία, από τους χρήστες και τις πλατφόρμες, που τα διαθέτουν, για την τεχνική, καλλιτεχνική τους ποιότητα και τις καινοτομίες στον σχεδιασμό τους.

Από το 2011 έως και το 2016 σχεδίασε και παρουσίασε 6 ανοιχτές εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, ιδιωτικών και δημόσιων φορέων, με θέμα το ΄΄Σχεδιάζοντας για όλους΄΄
 (Design For All) στην Ενημέρωση, την παιδεία και την εκπαίδευση.

Για  για πρώτη φορά πολίτες με προβλήματα όρασης είχαν πρόσβαση στο σύνολο των πληροφοριών μέσω ειδικού ηχογραφημένου υλικού, σε σταθμούς υποδοχής και  ακουστική αφήγηση, σε όσα συνέβαιναν σε πραγματικό χρόνο στις εκδηλώσεις.  
Αντίστοιχη πρόβλεψη προσβασιμότητας υπήρχε για κινητικές και άλλες αναπηρίες.

Σχεδιασμός πολυμεσικής εκδήλωσης για την παρουσίαση της διπλής έκδοσης (Βιβλίο και Audiobook) Mea Culpa που σχεδιάστηκε για να είναι προσβάσιμο και σε πολίτες με αναπηρία. (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 2013)
Ίδρυμα Ευγενίδου 2011

Οργάνωση και συντονισμός της εκδήλωσης: «Ενημέρωση και Εκπαίδευση Προσβάσιμη σε όλους:Το παράδειγμα των ακουστικών βιβλίων» Ίδρυμα Ευγενίδου 2011


Σχεδιασμός περιεχομένου και οργάνωση σεμιναρίου με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, για επαγγελματίες των ΜΜΕ. Θέμα σεμιναρίου: «Ψηφιακή εποχή και πρόσβαση στα ΜΜΕ από το σύνολο του πληθυσμού» (2009)Μέλος των επιτροπών:

•       Authors΄ Rights Expert Group της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (2004-2011)
•       Νέων Τεχνολογιών της ΠΟΕΣΥ (2004-2011)
•       Οργάνωσης του 4ου Συνεδρίου ΜΜΕ και ΑΜΕΑ της Γ. Γ.Ενημέρωσης και Τύπου(2009)
•       Για την εκλογή :΄΄Πρεσβευτών της Ελλάδας΄΄                                                


•       Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ θεατρικής ομάδας Δήμου Ηρακλείου (2005-2012)Οργάνωση και συντονισμός ενότητας για τα Πνευματικά δικαιώματα, στο Πανελλαδικό συνέδριο της Σαμοθράκης(2007)

      Διακρίσεις2017 Απονομή τιμητικής διάκρισης για την εφαρμογή Design For All στην λογοτεχνία και την ενημέρωση και την δράση της για την ΄΄Δημοσιογραφία χωρίς διακρίσεις΄΄  από τον Σύλλογο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Λακωνίας

2013 Απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Δήμο Κιλκίς για τη συμμετοχή και συμβολή στο Επιστημονικό συνέδριο: ΄΄Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ΄΄


2012 Απονομή διπλώματος και  τιμητικής πλακέτας από το ΥΜΑΘ για εθελοντική δράση και συμβολή στις επετειακές εκδηλώσεις απελευθέρωσης της Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο της έκθεσης Money and Show
2008 Εύφημος Μνεία από τη Γενική Γραμματεία Τύπου για την οργάνωση σεμιναρίου για εργαζομένους στα ΜΜΕ με θέμα την αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών για την ισότιμη ενημέρωση όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις.

1997 Εύφημος Μνεία από τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης για την έρευνα και το σενάριο στο Ντοκιμαντέρ: ‘’Προστασία των Τάφων της Βεργίνας’’

1997 Απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Δήμο Νεάπολης Νομού Θεσσαλονίκης για τη συμβολή στην ανάδειξη των θεμάτων της περιοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.