Ένα ΄΄ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ΄΄ για ...απόψε


ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ του Ο. Σαίξπηρ.
Ρομαντική Κωμωδία.

Μια υπέροχη ρομαντική κωμωδία. Ένα από τα γνωστότερα και πιο πολυπαιγμένα έργα του Σαίξπηρ σε όλο τον κόσμο. Σε μία παράσταση ντυμένη με ζωντανή μουσική.Η παράσταση  θα πραγματοποιηθεί σε φυσικό χώρο, στο φως της μέρας και συγκεκριμένα στο σημείο όπου βρίσκεται ο μεσαιωνικός Πύργος της Βραυρώνας στις  στις 6:30 μμ. και σήμερα  27.07.2014


info:
Συντελεστές:
Απόδοση - Προσαρμογή - Σκηνοθεσία: Σπύρος Κολιαβασίλης
Σκηνικά - Κοστούμια: Έντα Δημοπούλου
Μουσική Επιμέλεια - Σύνθεση τραγουδιών: Χρυσόστομος Καλογριδάκης
Κινησιολογία: Νερίνα Ζάρπα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιάσονας Σωφρόνης
Βοηθός Ενδυματολόγου - Σκηνογράφου: Σοφία Τοτού


Τους ρόλους του έργου παίζουν οι:
Θανάσης Τσόδουλος, Μάτα Παπασιδέρη, Νάνσυ Χρυσικοπούλου, Καλυψώ Συλλελόγλου, Γιάννης Φιλίππου, Ιάσονας Σωφρόνης, Ζήσης Κολιαβασίλης, Σοφία Τοτού, Κώστας Ρόκας

Παίζουν ζωντανά οι μουσικοί:
Χρυσόστομος Καλογριδάκης (μαντολίνο), Ντίνος Σακκάς (σαξόφωνο), Κώστας Ρόκας (ντραμς - κρουστά), Μάτα Παπασιδέρη (φλάουτο), Ζήσης Κολιαβασίλης (μπανσούρι).

Διάρκεια παράστασης 90΄
Γενική είσοδος: 12€  Μαθητικό φοιτητικό: 8€
Περιορισμένος αριθμός θέσεων.


Η παράσταση θα δοθεί και σε άλλους Δήμους, σε χώρους φυσικούς, με ιστορική και πολιτιστική σημασία.
Πρόγραμμα Παραστάσεων θα ανακοινώνεται παράλληλα.

Αντί Περίληψης:

Με το έργο Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, ο Σαίξπηρ, προσθέτει κι αυτός το λιθαράκι του στον αέναο αγώνα της ανθρωπότητας να εξηγήσει τον Έρωτα. Η εξήγηση του Σαίξπηρ περιπλέκει την πραγματικότητα με το όνειρο, τον κόσμο του παραμυθιού με τον κόσμο του αντιληπτού.

 Οι δύο αυτοί κόσμοι φτάνουν να παραβιάσουν ο ένας τα σύνορα του άλλου στο κυνήγι τους για έναν Έρωτα πάνω από νόμους κι αντιλήψεις, τάξεις κι αταξίες. Εν τέλει, ο Έρωτας φαίνεται να εκτιμά την καλή πρόθεση και να την επιβραβεύει με την καλοκαιρινή δροσιά του.

Λίγα λόγια για το έργο


Η ακριβής ημερομηνία κατά την οποία γράφτηκε ή πρωτοπαίχτηκε το Όνειρο Θερινής Νύχτας παραμένει άγνωστη. Με βάση αναφορές διαφόρων κειμένων της εποχής του Σαίξπηρ εκτιμάται πως το έργο πρωτοεμφανίστηκε το 1595 ή στις αρχές του 1596. Άγνωστος παραμένει επίσης ο λόγος της συγγραφής του έργου.


Διάφορες θεωρίες έχουν αναπτυχθεί, με τις κυρίαρχες να υποστηρίζουν πως γράφτηκε για το γάμο κάποιου αριστοκράτη της εποχής ή για την Βασίλισσα της Αγγλίας. Σε κάθε περίπτωση το έργο θα παίχτηκε σίγουρα στο θέατρο που έχει συνδέσει το όνομά του με τον Σαίξπηρ, το The Globe.

Το έργο δεν αποτελεί μετάφραση ή προσαρμογή άλλου έργου, αλλά έχει εμφανείς επιδράσεις από τη μυθολογία, τα παραμύθια και την ποίηση.ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ

Το Θέατρο ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ ιδρύθηκε το 1996 στο Μαρκόπουλο Αττικής. Έχει στο ενεργητικό του 40 και πλέον θεατρικά έργα. Εκτός της Κεντρικής Σκηνής λειτουργεί και Παιδική Σκηνή η οποία έχει παρουσιάσει 13 έργα για παιδιά.
Στους κόλπους του έχει δημιουργήσει 7 θεατρικά εκπαιδευτικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες.
Κάθε δύο χρόνια διοργανώνει τις Θερινές Διαδρομές: εκδηλώσεις σε χώρους σημαντικής ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας, υπό την αιγίδα της UNESCO.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Θεάτρου ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ (www.periaktoi.gr).


Επικοινωνία με το Θέατρο:

2299040803  www.periakoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.