Καλή επιτυχία στο ΄΄σχέδιο΄΄ να αλλάξετε τους πολιτκούς φορείς που επιλέξατε

Στις επικείμενες εκλογές καλοί μου φίλοι και συνεργάτες που ουδεμία σχέση είχαν με τις ΄΄μπίσνες΄΄ της εκ των πολύ έσω, πολιτικής αποφάσισαν να συμμετάσχουν αφιερώνοντας χρόνο, κόπο και χωρίς να στήσουν μηχανισμούς και όλα αυτά που ξέρουμε.

Δε θα σας αποκαλύψω τι είπα στον καθένα ξεχωριστά, ούτε θα υπονομεύσω όσα πιστεύουν και τους κίνησαν να ασχολοηθούν και ασφαλώς  δε θα κρίνω ως ΄΄εσχάτως΄΄ αφυπνισμένος Έλληνας στα περί πολιτικής, την επιλογή του πολιτικού τους φορέα.

Εξάλλου ως ΄΄μεσαίας παλαιότητας΄, καραβάνα, λόγω συνδικαλιστικών΄΄ έχω διαμορφώσει την άποψη  ότι:

Η ποιότητα των ανθρώπων που συμμετέχουν κάπου συλλογικά, έχει απόλυτη σχέση με τις ιδεολογικές ΄΄πλατφόρμες΄΄ όποιες πλατφόρμες και κυρίως με την αξιοπιστία,τη δέσμευση και την παραγωγή ωφέλιμου πολιτικού λόγου, σε μια δημοκρατική πολιτεία διαλόγου και συνεργασίας.

Πως λέμε: Ελληνική Βουλή; (καμία σχέση)

Εκτιμώ ότι θα είχαμε λιγότερα κομματικά ΄΄ναυάγια΄΄ εάν όλα τα κόμματα είχαν πολλά καλύτερα στελέχη.
Ο ψηφοφόρος θα επέλεγε σύμφωνα με τις πολιτικές προτάσεις του κάφε φορέα και όχι με κουμπαριλίκια τζάκια και ...φωτοβολταϊκά΄΄

Λίγες ώρες πριν σταματήσουν οι αναρτήσεις για τους υποψήφίους αποφάσισα να αναρτήσω στο προσωπικό μου Blog, που όσοι παρακολουθείτε ξέρετε ότι δεν έχει κανέναν εμπορικό και διαφημιστικό χαρακτήρα, ενημερώνεται όποτε προλαβάινω και κυρίως γράφω μόνο για όσα έχω προσωπική (έστω και κατακριτέα) άποψη ή ΄΄φαντασίωση΄΄
Με αυτό το δημοσίευμα θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε 3 υποψηφίους:


Τον Αντώνη Σπανολιό ( Υποψήφιο στην Περιφέρεια Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ)




Την Μελίνα Καραπαναγιωτίδου (Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με τη Ν.Δ)




Τον Βασίλη Ψυχογιό (Β΄Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες)




Ο ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο Βασίλης έκανε τον κόπο να μου πει για την υποψηφιότητά του μόλις πριν 5 ημέρες.
Τον γνώρισα το 1996 και από τότε μέχρι σήμερα συνεχίζω αμείληκτα να ζητώ την εθελοντική του  βοήθειά του στη θεραπεία, νοσηλεία παροχή  φαρμάκων και άλλα πολλά, που όσοι είστε αγανακτισμένοι ζωόφιλοι, στην Ελλάδα, ξέρετε τι χρειάζονται τα αδέσποτα.
Επίσης όσοι δεν γνωρίζετε την ΄΄καριέρα΄΄ μου στο ΄΄άθλημα΄΄ ασφαλώς δεν κατανοείται για πόσες επεμβάσεις, παρεμβάσεις, συμβουλές και άλλα, του ζητώ, επί 16 χρόνια αλλά και πόσους ζωόφιλους που βρήκαν αδέσποτα έχω στείλει, χωρίς να πληρώσουν δραχμή.

Τον γονατίσαμε. Το ξέρω.
 Τον είδα τελευταία φορά το καλοκάιρι του 2011. Εκεί έξω από την κλινική του στους Ελαιώνες Θεσσαλονίκης, περίμενε μια ΄΄παρτίδα΄΄ ανήμπορων- και χωρίς ιδιοκτήτες να πληρώσουν- ζώων.


Εγχείριζε επί 14 ώρες άυπνος, για να προλάβει εκτός από τα τακτικά περιστατικά και τα δικά μας, που σε αυτή τη χώρα, η μοίρα τους θα ήταν απλώς να πεθάνουν με φρικτούς πόνους και αβοήθητα. 

Το 1997 είχα τη χαρά να οργανώσω μαζί του την πρώτη ζωοφιλική εκπομπή της Ελληνικής τηλεόρασης.
http://vimeo.com/25268225

Επί 2 χρόνια από τη συχνότητα της ΕΤ3 ζήσαμε συγκινητικές στιγμές όταν παιδάκια από διάφορα μέρη της Ελλάδας μας έστελναν επιστολές ακόμη και εμβόλια για ζωάκια.

Όταν τον χειμώνα του 2000 μετακόμισα στην Αθήνα και πρωτοχρονιά μέσα στα χιόνια, βρήκα ένα αδέσποτο με κομματισμένα πόδια και παρά τα δεκάδες τηλεφωνήματα μου για βοήθεια για  να το μεταφέρω κάπου,  αυτό στάθηκε αδύνατο, ήταν πάλι ο Βασίλης που προσφέρθηκε να πετάξει με ένα μικρό αεροπλανάκι από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να βοηθήσει (ως χειριστής ο ίδιος και μέλος της αερολέσχης ήταν έσω έτοιμος και πρόθυμος να καλύψει το ακριβό κόστος)
Αυτόν τον πεισματάρη φίλο, σε όσα πιστεύει, τον θαύμασα και το καλοκάιρι του 2011. Ως πρόεδρος του Παγκόσμιου συνεδρίου του κλάδου του, έδωσε μάχη ώστε να το φέρει στην Ελλάδα.

Πέτυχε και μάλιστα σύγκέντρωσε τα συγχαρητήρια όλων των χωρών.
http://www.youtube.com/watch?v=_SWcEYc6Jm4&feature=plcp

Το βιογραφικό του και ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό μήνυμα μπορείτε να διαβάσετε:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Vet. Dent Υποψήφιος Βουλευτής 'B Θεσσαλονίκης Ο Βασίλης Ψυχογιός γεννήθηκε στο Βασιλόπουλο Δωδώνης Ιωαννίνων το 1953.
Υπηρέτησε στην Αεροπορία Στρατού ως χειριστής αεροσκαφών και ελικοπτέρων.
Το 1981 αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.θ και το 1999 απέκτησε την ειδικότητα της Κτηνιατρικής Οδοντιατρικής από το ESAVS (European School for advanced Veterinary Studies) στο Λουξεμβούργο.


Ιδρυτής και διευθύνων Σύμβουλος Μεγάλης Κλινικής Ζώων Συντροφιάς στη Θεσσαλονίκη.
Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου.
Μέλος του Δ.Σ. του κλάδου Ζώων Συντροφιάς της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρίας.
Μέλος της Ευρωπαϊκής Κτηνιατρικής Οδοντιατρικής Εταιρίας (EVDS). 



Ο ΑΝΤΩΝΗΣ

Κάναμε πολλά τηλεοπτικά χιλιόμετρα ανωμάλου και ομαλού τηλεοπτικού δρόμου από το 1993 μέχρι το 2003 που αλλάξαμε πορείες.
Με τα χαρτάκια μας ως ΄΄σιτεμένοι΄΄ μαθητές τρέχαμε σε ευρωπαϊκά σεμινάρια για την αναβάθμιση της Ελληνικής τηλεόρασης και άλλα τέτοια...Βαλκανικά.
Κανένας δεν μας είπε τότε ότι το 2012 θα είχαμε μέλλον έαν επιμορφωνόμασταν σε..Τούρκικα σήριαλ και παραγωγές (που πολύ εκτιμώ το κομμάτι που αφορά στον σχεδιασμό, προυπολογισμό, προβολής της χώρας τους κλπ)

Ανατριχιαστικά οργανωτικός και οργανωμένος ως μη Έλληνας.
Μόνο που και αυτός κάποια στιγμή στο Inbox μου είπε το μαντάτο.

Έψαξα για να βρω υλικό του και να το αναρτήσω
Σας τον παραδίδω:

Ποιός είμαι?
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1961. Συμμετείχα ενεργά στην πολιτική δραστηριότητα της Αριστεράς την πρώτη μεταπολιτευτική περίοδο, με δράση στο μαθητικό κίνημα την περίοδο 1975 – 1979. Ασχολήθηκα νωρίς με τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο, καλύπτοντας με την κάμερα λαϊκές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις της εποχής και συμμετέχοντας στην παραγωγή κάποιων στρατευμένων ντοκυμανταίρ.
Έχω σπουδάσει Κινηματογράφο και Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Επαγγελματικά, εργάστηκα αρχικά σε κινηματογραφικές παραγωγές και από το 1993 διαδοχικά στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΪ, STAR και ALTER.

Η ειδικότητά μου είναι Διευθυντής Παραγωγής.
Είμαι ένας από τους 650, για πάνω από ένα χρόνο, απλήρωτους εργαζόμενους του Alter. Είμαι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών και μένουμε στη Βούλα του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι στην Τοπική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κίνηση Πολιτών ΒΒΒ για την Κοινωνική Αλληλεγγύη & την Αντίσταση στο Μνημόνιο και την Πρωτοβουλία Πολιτών ΒΒΒ Ενάντια στα Χαράτσια, στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες συμπολίτες μου και η οποία έχει κάνει εντυπωσιακή δουλειά με πάνω από 1300 λογαριασμούς με απλήρωτο χαράτσι, μαζικότατες συγκεντρώσεις και συνελεύσεις και ένα πολύ αποτελεσματικό δίκτυο περιφρούρησης και αλληλεγγύης.

Γιατί ΣΥΡΙΖΑ?
Γιατί την κρίση - τις συνέπειες της οποίας βιώνουμε κυρίως τα δύο τελευταία χρόνια - τη δημιούργησε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο (τραπεζίτες, χρηματιστές κλπ).

Επιχειρείται μια διεθνής, γιγαντιαία ανακατανομή περιουσιών και εισοδημάτων εις βάρος της εργασίας και υπέρ του κεφαλαίου. Για να αντιμετωπιστεί καίρια και αποτελεσματικά, χρειάζεται να είναι ενισχυμένες οι πολιτικές  δυνάμεις  που εκφράζουν τον κόσμο της εργασίας στον πόλεμο με το κεφάλαιο.
Ο μόνος πολιτικός χώρος που παίρνει ξεκάθαρα θέση στον πόλεμο αυτό, είναι η Αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ - Ε.Κ.Μ. είναι ένας αριστερός ενωτικός σχηματισμός που με συνέπεια, αποφασιστικότητα, μαχητικότητα, παρεμβαίνει και συμμετέχει εδώ και χρόνια στον πόλεμο αυτό, αλλού προωθώντας, αλλού υπερασπιζόμενος, την απόγνωση της κοινωνίας, τις ανάγκες των αδυνάτων, τα δικαιώματα των κατατρεγμένων, την «από τα κάτω» αυτοοργάνωση & αυτενέργεια των πολιτών και την ενότητα της Αριστεράς, τόσο στην καθημερινή δράση, όσο και στο επίπεδο της πολιτικής συνεργασίας.
 Τί έχετε να πείτε στους ψηφοφόρους που θέλουν να επιλέξουν ένα κόμμα ενάντια στο Μνημόνιο αλλα αντιμετωπίζουν με ανασφάλεια την επιλογή ΣΥΡΙΖΑ?
Δυστυχώς, η μόνη ασφαλής επιλογή, στις συνθήκες αυτές της διαρκώς εντεινόμενης διεθνούς και ευρωπαϊκής κρίσης, είναι η επιλογή της αποδοχής των δανειακών συμβάσεων που ήδη έχει υπογράψει η κυβέρνηση των τραπεζιτών - ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και στηρίζει η ΔΗ.ΣΥ.
Είναι η επιλογή που με βεβαιότητα και πολύ σύντομα θα έχει τα ίδια αποτελέσματα που είχε διεθνώς, όπου εφαρμόστηκε: Μεροκάματα Ινδίας, κοινωνικό κράτος Αφρικής και «δημοκρατία» Κίνας.
Ποιές είναι οι προσωπικές πολιτικές σας φιλοδοξίες?
Η μόνη προσωπική πολιτική φιλοδοξία μου, είναι να εκφράσω επάξια τη φωνή των ανθρώπων που δεν ακούγονται καθημερινά, που δεν ζητείται η άποψή τους στις σημαντικές πολιτικές & οικονομικές επιλογές, που δε λαμβάνονται υπ' όψιν οι ανάγκες και τα δικαιώματά τους και που καλούνται απλά να ψηφίσουν μιά φορά στα τέσσερα χρόνια, κάτω από εκβιαστικά διλλήματα και μετά από τετραετή «πλύση εγκεφάλου».
Μπορείτε να μας μιλήσετε για το κίνημα "ενάντια στα χαράτσια" στο οποίο συμμετείχατε?
Η αντίσταση στα χαράτσια αποτελεί ένα γνήσιο κίνημα λαϊκής βάσης και πρωτοβουλίας από κάτω. Πρόκειται για τη συνάντηση ανθρώπων που δεν μπορούν να πληρώσουν με άλλους που καταννοούν τη σκοπιμότητά τους και αρνούνται να πληρώσουν χαράτσι υπέρ των τραπεζών.
Οι τράπεζες πλήρωσαν χαράτσι υπέρ των ανέργων, των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων;Επίσης το κίνημα αυτό έσπασε τον απάνθρωπο εκβιασμό της διακοπής της ηλεκτροδότησης. Τήρησε τη δέσμευσή του πως δε θα μείνει ούτε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Έκανε επανασυνδέσεις ακόμα και σε περιπτώσεις συνανθρώπων μας που δεν είχαν να πληρώσουν ούτε την αξία του ρεύματος. Πρόκειται για ένα κίνημα πολιτικής μάχης και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Είναι το ΣΥΡΙΖΑ έτοιμο να δεχθεί μια εντολή Κυβέρνησης. Ποιά είναι η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για τις συνεργασίες?
Ο ΣΥΡΙΖΑ - Ε.Κ.Μ. προβάλει και στηρίζει τη συμμετοχή των πολιτών στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Μία μορφή των αγώνων αυτών αποτελούν και οι εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτρέπει τους πολίτες να εκφράσουν την αντίστασή τους στην πολιτική της τρόϊκα, των τραπεζών και των πολιτικών τους εκφραστών και μέσα απ' τις εκλογές, συμμετέχοντας σ' αυτές, ενισχύοντας την Αριστερά, ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ - Ε.Κ.Μ.

Αν η έκφραση του Λαού είναι τόσο καθαρή και τόσο ισχυρή, ο ΣΥΡΙΖΑ - Ε.Κ.Μ. θα διεκδικήσει το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας των Κομμάτων της Αριστεράς, πάνω σε ένα κοινά αποδεκτό πρόγραμμα σωτηρίας του λαού και υπεράσπισης - αποκατάστασης των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και των Δημοκρατικών Ελευθεριών που καταργούνται ή περιορίζονται συνεχώς την τελευταία διετία.
 Είναι η περιοχή μας (Δήμος Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη) "διαφορετική πολιτικά"? Αν ναι, που εντοπίζεται τις διαφορές αυτές και ποια είναι η δική σας θέση ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ?
Η περιοχή μας δεν είναι «πολιτικά διαφορετική». Προφανώς παρουσιάζει κοινωνικές διαφοροποιήσεις συγκριτικά με κάποια άλλη περιοχή. Πιστεύω πως έχουμε ιδιαίτερα ανεπτυγμένα ποσοτικά, μεσαία αστικά και μικροαστικά στρώματα - χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχει μεγάλο μέρος του πληθυσμού που ανήκει στην εργατική τάξη και στους χαμηλόμισθους υπαλλήλους.
Όλα αυτά τα κοινωνικά στρώματα φτωχοποιούνται ραγδαία μέχρις εξοντώσεως. Και καθιστούν πασίδηλη την ανάγκη μεταξύ τους συμμαχίας με άξονα την υπεράσπιση των αναγκών των πιό φτωχών και καταπιεσμένων, με σκοπό την άμυνα απέναντι στον κοινό εχθρό: τον Ευρωπαϊκό και εγχώριο νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό και τους πολιτικούς υπηρέτες του.

Ποιό είναι το μήνυμα που θα θέλατε να δώσετε κάποιο μήνυμα στους συνδημότες μας?
Για πρώτη φορά στη σύγχρονη Ελληνική ιστορία μετά το 1944, είμαστε τόσο κοντά σε μιά ευκαιρία ριζικής πολιτικής ανατροπής. Ας την αξιοποιήσουμε. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Η ΜΕΛΙΝΑ
Πριν λίγες ημέρες τηλεφώνησα στη φίλη μου Μελίνα Καραπαναγιωτίδου στη Θεσσαλονίκη για να δω τι κάνει.
Μετά από πεντάλεπτη συνομιλία για τα καθημερινά και λίγο πριν κλείσουμε με ενημέρωσε  ότι κατεβαίνει στην Α΄Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με τη Ν.Δ.



Μάλιστα είχε την ωραία ιδέα αντί να γράψει η ίδια κάτι για τον εαυτό της, να το κάνουν οι φίλοι της.
Έτσι άνθρωποι απο διαφορετικές πόλεις  Συνθέσαμε ένα προφίλ.
Σε αυτό θα σας παραπέμψω σήμερα

http://melinakarapanagiotidou.blogspot.com/2012/05/blog-post.html


Σε αυτούς του φίλους που τους ενώνει η εκτίμησή μου θέλω να ευχηθώ με αυτή την ανάρτηση
Καλό αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.