«ΨΑΡΙ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ»


 
Η κωμωδία του φίλου και συναδέλφου  Βασίλη Τσικάρα συνεχίζει να προσελκύει και να γοητεύει τους θεατές για δεύτερη χρονιά.
Μετά τη Θεσσαλονίκη η   η θεατρική ομάδα Άρατος, περιοδεύει στη Β. Ελλάδα.
Το έργο σημείωσε μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη τα δύο τελευταία χρόνια, εντυπωσιάζοντας κοινό και κριτικούς, για το έξυπνο και πρωτότυπο κείμενό του, τη σκηνοθετική επιμέλεια και τη διανομή.  Επόμενος σταθμός, η Έδεσσα, στις 29 Δεκεμβρίου 2012.


ΣΥΝΟΨΗ
Ένα σύγχρονο παντρεμένο ζευγάρι, ο Φώτης και η Τζένη, αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά από 5 χρόνια γάμου. Αυτή του καταλογίζει πλήρη αδιαφορία. Αυτός μονίμως αντιδράει, εξαιτίας της ζήλειας της, όπως ισχυρίζεται. Στην πραγματικότητα αγαπιούνται κι αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό, μόλις τα πνεύματα ηρεμήσουν.

Οι καυγάδες όμως είναι συνεχείς και η κρεβατομουρμούρα ατελείωτη, γι’ αυτό και φτάνουν στα πρόθυρα του χωρισμού.

Η εμφάνιση όμως 3 απρόσκλητων επισκεπτών από το… υπερπέραν, φέρνει τα πάνω-κάτω.

Πρόκειται για τα προσωποποιημένα προβλήματα-αρνητικά συναισθήματα του ζευγαριού, τα οποία εμφανίζονται με… άνωθεν εντολή, παραδόξως, για να βοηθήσουν.

 Η Ζήλεια, το πρώτο αρνητικό συναίσθημα, έρχεται αντιμέτωπη με τη Τζένη και η Αδιαφορία με το Φώτη. Το χθες, το σήμερα, αλλά και το αύριο του ζευγαριού περνά μέσα από τις οδηγίες των συναισθημάτων και συγκρούεται με τις  παγιωμένες αντιλήψεις. Μέσα από παραδείγματα και… ταξίδια στο παρελθόν, μαθαίνουμε για τη σχέση του ζευγαριού και πώς αυτή επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια.

Ταξιδεύουμε στη Βιέννη, το Παρίσι, τη Μύκονο…
Λύση όμως δεν δίνεται. Γι’ αυτό και εισβάλλει η ανωτέρα δύναμη, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Έρωτας. Ο Έρωτας που έχει εγκαταλείψει το ζευγάρι, μετά τη φθορά που έχει περιέλθει στη σχέση τους.

Ο Έρωτας χωρίς να χρονοτριβεί διατάζει την τέλεση ενός δικαστηρίου, με ενόχους, το Φώτη και την Τζένη. Η εκδίκαση της υπόθεσης όμως δεν κυλά όπως θα περίμενε το «αρχαίο πρωτότοκο Φως» και το ζευγάρι οδηγείται σε μία από τις επιλογές.

Το δρόμο της Αρετής ή το δρόμο της Κακίας… το δρόμο της Αγάπης ή το δρόμο του Χωρισμού…

Μέσα από την προσπάθεια των συναισθημάτων - μικρών Θεών της ιστορίας μας, βγαίνει και η μεταξύ τους σχέση, η μεταξύ τους εξάρτηση. Τα αρνητικά συναισθήματα δεν επηρεάζουν μόνο τους θνητούς. Επηρεάζονται και αυτά, από τον ίδιο τον αρνητισμό τους.

Ο συγγραφέας προσπαθεί να αναλύσει επί… σκηνής, την ευκολία με την οποία χωρίζουν τα ζευγάρια, μόλις έρθει ή μόλις επιτραπεί να… έρθει, η φθορά.

Τέλος, το ερώτημα που γεννάται και τίθεται στο κοινό είναι «αν τελικά, αξίζει να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία, στον ή στη σύντροφό μας», αποφεύγοντας τις εύκολες λύσεις και επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση, συντροφικότητα και υπομονή.

 

Πότε και που : Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων Νομαρχίας Έδεσσας (Διοικητήριο).   

Τιμές εισιτηρίων: 7 ευρώ κανονικό, 5 ευρώ φοιτητικό, ΟΑΕΔ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ατέλεια.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Βασίλης Τσικάρας

Σκηνικά : Δημήτρης Αρζουμανίδης

Κοστούμια : Λίζα Ψωμιάδου

Ήχοι – φώτα : Γιώργος Στεφανίδης
Δημιουργικό : Δημήτρης Αλεξάκης

Χορογραφία : Χρήστος Μυλωνάς

Photo Art: Γιώργος Αγγελούδης

Make-up artist: Μαρία Γιώτσα

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Σταύρος Καραγεωργιάδης, Μαρία Κλεάρχου, Βασίλης Μήτος, Ελένη Τριανταφύλλου και ο Βασίλης Τσικάρας.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:   Θεατρική Ομάδα Άρατος  -  Θεατρική Ομάδα «Έκφραση» Αλμωπίας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.