Περί διαδικασίας και σεβασμού της Δημοκρατίας στις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ



Νατάσα Μποζίνη
Υποψήφια για το Δ.Σ  του ΕΔΟΕΑΠ

Αγαπητοί συνάδελφοι σχετικά με τις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ θα περιοριστώ σε αυτό το μικρό σημείωμα, το οποίο ξεκίνησα να γράφω περιμένοντας  να μάθω, εάν οι αυριανές αρχαιρεσίες, όπως τις έχει προκηρύξει η ΕΣΗΕΜ-Θ , είναι νομότυπες.

Το σημείωμα ολοκληρώθηκε μετά την γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου ότι δεν υπάρχει θέμα νομιμότητας και την απόρριψη της πρότασης για διενέργεια ενημερωτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών.

Στο ερώτημα εάν υπάρχει θέμα …δημοκρατίας, όταν καλούμαστε νε εκλέξουμε ή να εκλεγούμε, χωρίς ενημέρωση και τοποθετήσεις, ας απαντήσει ο καθένας μας μόνος του…
Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε  εκτάκτως  σήμερα Τρίτη, μετά από αίτημα των παρατάξεων:
΄΄Δημοσιογραφική Ενότητα΄΄  ΄΄Δημοσιογράφοι ΣυμμΕτέχουν΄΄  ΄΄Ασύνταχτος τύπος’’

Προσωπικά και μετά από ανάγνωση των καταστατικών και συνομιλίες με νομικούς κλπ, είχα και έχω πολλούς λόγους να αμφιβάλλω.

Θέλω να πιστεύω ότι έστω και λίγες ώρες πριν την έναρξη της διαδικασίας και εφόσον αυτή τη στιγμή το Δ.Σ συνεχίζει να συνεδριάζει, θα βρεθεί ο τρόπος να μην διεξάγουμε αρχαιρεσίες, που το αποτέλεσμά τους μπορεί να προσβληθεί.

Επίσης θεωρώ μείζον, θέμα δημοκρατίας, καταστατικής λειτουργίας και σεβασμού προς τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, τη διενέργεια Γενικής Συνέλευσης , με συμμετοχή όλων των συναδέλφων,ώστε να ακούσουμε από τα αιρετά μέλη, που συμμετείχαν στη διοίκηση, εκ μέρους της Ένωσής μας, το τι συνέβη από πέρσι τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, ποια ήταν η δική τους στάση στα γεγονότα, γιατί δεν παραιτήθηκαν όπως το ζήτησαν οι συμμετέχοντες στην Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ  και γιατί δεν έγιναν οι εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2012 όπως είχε δεσμευτεί το προεδρείο του Ταμείου. 

Σας θυμίζω ότι  με όσα συνέβησαν στα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ αναγκαστήκαμε από πέρσι τον Ιούνιο, να γίνουμε λογιστές και χρηματιστές που ακόμη ψάχνουν τη Δαλιδά που κούρεψε τα μαλλιά του δικού μας Σαμψών.

Στη συνέχεια και μέχρι σήμερα, μετατραπήκαμε σε ντεντέκτιβ που αναζητούν την εξέλιξη και τους ΄΄διαδρόμους΄΄ μια εισαγγελικής παρέμβασης στα οικονομικά του ταμείου, τις προθέσεις των διοικήσεων των Ενώσεων, που παραπαίουν ανάμεσα στις μεταξύ τους, κοντόφθαλμες, ισορροπίες, τον ατελέσφορο ρόλο μιας ΠΟΕΣΥ που …ακόμη αλλάζει καταστατικό, ώστε να έχει ουσιαστική δράση.

 Καταλήγω ότι δεν είναι αυτός ο συνδικαλισμός που μας αξίζει.
Τα αποτελέσματα του έχουν καταγραφεί και επηρεάζουν τη ζωή μας.

Για  την  συμμετοχή μου σε αυτές τις εκλογές, θέλω να γνωρίζεται ότι ήταν η δυσκολότερη απόφαση που πήρα, σε σχέση με τα κοινά μας.
Όσα γνωρίζουμε ότι συμβαίνουν και  κυρίως αυτά που αγνοούμε αλλά τα υποπτευόμαστε μου έχουν στοιχειώσει τις νύχτες.

Θα προτιμούσα να κοιμάμαι ασφαλής έχοντας εναποθέσει τον έλεγχο ,τη διαχείριση την ευθύνη και του δικού μου μέλλοντος σε άλλα πρόσωπα, ώστε να μην διαταραχθεί και η δική μου σκληρή, καθημερινότητα, με τις ευθύνες που θα προκύψουν σε περίπτωση που θα αποτελέσω την επιλογή σας.

Το κίνητρό μου είναι προσωπικό και το δηλώνω. 

Επιθυμώ να γνωρίζω τι θα μου συμβεί μετά από δύο και πλέον δεκαετίες ασφάλισης στο ΤΣΠΕΑΘ και τον ΕΔΟΕΑΠ διεκδικώ διαφάνεια και δημοκρατικές, αξιοπρεπείς , διαδικασίες χωρίς τηλέφωνα για εξυπηρετήσεις, παραπληροφόρηση ή καθόλου πληροφόρηση.
Τέλος ως μέλος του ΕΔΟΕΑΠ που συμμετέχει πάντα στις Γενικές Συνελεύσεις, αρνούμαι να ξαναζήσω εκείνες τις στιγμές του Ιουνίου που σας τις θυμίζω μέσα από τον σχετικό σύνδεσμο που ακολουθεί.


 Ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα παρακαλώ να διεκδικούμε διαρκώς ενημέρωση και κυρίως να μην απέχουμε από καμία διαδικασία που μας αφορά.

Νατάσα Μποζίνη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.