Μικρός Φάκελος για τον φασίστα που τρέφουμε μέσα μας

Είναι κάτι πρωινά που ξυπνάω με το διαβατήριο στα δόντια και την πρόθεση να εξαφανιστώ ή να εξαφανίσω.

Στην πρώτη περίπτωση θα διασφαλίσω την προσωπική μου ηρεμία, φεύγοντας σε μια άλλη χώρα.
Στη δεύτερη ίσως κατακτήσω μια θέση στην ιστορία και μια στέγη σε γυναικείες φυλακές (δε με χαλάει)

Όλη αυτή η κουβέντα, που συχνά καταλήγει σε μουρμούρα και αφορά στο φασισμό με έχει κουράσει και τη βρίσκω βαθιά, υποκριτική.

Την ίδια στιγμή που την αναλύουμε και την καταγγέλλουμε κάνουμε οι ίδιοι, πολλές φασιστικές πράξεις, στην καθημερινή μας ζωή.
Λυπάμαι αλλά πιστεύω ότι οι Έλληνες δεν έχουν την παιδεία να σέβεται ο ένας την ελευθερία του άλλου ούτε πειθαρχούν σε νόμους του κράτους ή στο εθιμοτυπικό δίκαιο ή σε οποιοδήποτε κανόνα.
Αντίθετα καταπατούν όποτε βρουν ευκαιρία ή αποδέχονται να τους καταπατήσουν, αδιαμαρτύρητα και ραγιάδικα.
Ανοίγω μικρό φάκελο για τον φασίστα που κρύβει και τρέφει ο καθένας μέσα του και παραθέτω ενδεικτικά ερωτήματα- έτσι για να έχουμε να λέμε-

Είσαι ατυχής γείτονας εκκλησίας με εξωτερικές μικροφωνικές εγκαταστάσεις και θέλεις δε θέλεις έχεις μάθει όλα τα απολυτίκια από έξω. Και άντε να είναι καλός ο ψάλτης αν όχι;

Είσαι ευγενής ένοικος οικοδομής χωρίς καταστατικό και οι άλλοι ένοικοι που έχουν προηγηθεί έχουν καταλάβει και απλωθεί σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους. Για προσπάθησε να ζητήσεις να συμμορφωθούν με τα αυτονόητα.
Θα μοιάζεις σαν κούκος σε χαμένη άνοιξη
Πηγαίνεις σε υπηρεσίες και οι υπάλληλοι σου απορρίπτουν αιτήματα με προφορικά επιχειρήματα. Για ρώτα: Που το γράφει αυτό;
 Πόσοι ρωτάτε; Οι περισσότεροι αποδέχονται την κάθε μαλακία του κάθε υπαλλήλου.
Εκλέγεσαι αιρετός και με ελάχιστες, πολλές φορές γνώσεις, αποφασίζεις, για τα χρήματα και τη ζωή πολλών άλλων.
Συνδέεις τη ζωή σου με έναν άνθρωπο και θεωρείς αυτονόητο ότι σου ανήκει η σκέψη η ζωή και η καθημερινότητά του.Ψάχνεις κινητά κωδικούς για fb, τσέπες και τσάντες.
Η έννοια του αυτοσεβασμού και της αυτοδιάθεσης ταξιδεύει σε άυλα μνημεία.
Γίνεσαι γονιός και αντί να αφουγκραστείς τις τάσεις, τις επιθυμίες τις ικανότητες που έχει από τη φύση του το παιδί σου, εσύ αποφασίζεις.

Σας φάνηκε ο φάκελος μικρός; Μπορείτε να συμβάλλετε με δύο τρόπους:

Να καταθέσετε στον προσωπικό μου λογαριασμό όποιο ποσό θεωρείτε εύλογο ώστε να φύγω από τη χώρα ή να αρχίζετε να δηλητηριάζετε τον μικρό φασίστα που ίσως μεγαλώνετε και εσείς μέσα σας προκειμένου να απαλλαγώ και εγώ από τα παραβατικά μου σχέδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.