''Μποτσάρεια 2024΄΄-Έτος Εθελοντή 2024-2025

Παρουσία πλήθος κόσμου,από διάφορα μέρη της Ελλάδας,ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις «Μποτσάρεια 2024» στο Καρπενήσι της Ευρυτανίας


Οι εκδηλώσεις μνήμης για τη θυσία του Μ. Μπότσαρη και των συντρόφων του κορυφώθηκαν στις 3 Αυγούστου στο Κεφαλόβρυσο με  την Έναρξη «Έτους Εθελοντή 2024-2025» από τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Χρήστο Κακαβά.

Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου: «Μ Μπότσαρης Το πρόσωπο μιας καινούργιας άνοιξης΄΄του Γιώργου Αναγνώστου,  Έκδοση «Π.Σ. Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων Καρπενησίου "Ο Μάρκος Μπότσαρης».

Αποσπάσματα διάβασαν ο συγγραφέας και η κα Μαρία Κασούτσα. 

Το βιβλίο εικονογραφήθηκε με πρωτότυπους πίνακες, που φιλοτέχνησε ειδικά για αυτό, ο Λαμιώτης ζωγράφος Θανάσης Ανδρούτσος και ένας εκ των οποίων, που έφερε τη μορφή του Μ. Μπότσαρη δωρίστηκε στον Δήμο Καρπενησίου.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το θεατρικό έργο «Μ. Μπότσαρης για το μέλλον»,σε Σενάριο και Σκηνοθεσία της κ. Νατάσας Μποζίνη και πρωτότυπη μουσική του Μιχάλη Αβραμίδη.

Περισσότεροι από 70 εθελοντές ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων και 15 παιδιά του τόπου μας, αλλά και μέλη ιστορικών Συλλόγων της Ελλάδας όπως:

ο «Σκοπευτικός Όμιλος Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας» ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Νεδουσαίων Καλαμάτας «Ο Νικηταράς» και" ο Αναβιωτικός Σύλλογος «Σάλωνα του 21» ενσάρκωσαν τα πραγματικά ιστορικά πρόσωπα, που έδρασαν και επέδρασαν στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Στερεά Ελλάδα τον Αύγουστο του 1823.

Το «Έτος Εθελοντή 2024-2025» ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου του 2024 από το Κεφαλόβρυσο και σηματοδοτεί την πρόθεση τα «Μποτσάρεια» να συνεχίσουν την πορεία τους προς το μέλλον, με περισσότερους εθελοντές εντός και εκτός σκηνής, επικαιροποιημένη, αναβαθμισμένη, οργανωτική δομή, ώστε οι επόμενες γενιές να  διαφυλάξουν και να μεταφέρουν στη ζώσα πραγματικότητα, τη διάσωση της τοπικής μας ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.