΄΄ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ΄΄ στην ΠΟΕΣΥ-Ο νέος συνδυασμός


Αγαπητοί συνάδελφοι με αυτό το σημείωμα θέλω να σας ενημερώσω για: Tην επιμονή μου να συμμετέχω, τούς λόγους που συγκροτήθηκε ο συνδυασμός ΄΄ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ΄΄  στην ΠΟΕΣΥ και για την πρόθεσή μου να προσπαθήσω,  μια ακόμη θητεία στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ, με στόχο να εγκριθούν και να υλοποιηθούν κάποιες από τις προτάσεις μου, που το ΄΄θέλουν ΄΄ τόπο φιλόξενο, ζωντανό, ενεργό, διαθέσιμο σε κάθε δραστηριότητα των μελών του, από τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Ευελπιστώ η νέα σύνθεση που θα επιλέξετε και ανεξάρτητα από τη δική μου εκλογή η μη, να υιοθετήσει έστω ένα τμήμα των προτάσεων (που θα ήθελα να αφιερώσετε λίγο χρόνο να τις σκεφτείτε) καθώς πιστεύω ότι μόνο η δική σας συμβολή και μετά την ημέρα των εκλογών, ωθεί τα Δ.Σ σε εναλλακτικές δράσεις και πρωτοβουλίες.

Όπως σε όλα μου τα σημειώματα έτσι και σε αυτό θα εκθέσω, καταρχήν, τις προσωπικές μου αλήθειες για την επιμονή μου να ασχολούμαι με τα κοινά μας όταν και η δική μου καθημερινότητα απαιτεί να αφοσιωθώ σε αγώνες επιβίωσης.

Λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων, έκανα έναν προσωπικό απολογισμό της συμμετοχής μου, από το 2004, που εκτιμήσατε ότι  σε κάτι μπορώ να φανώ χρήσιμη  και ανανεώνετε, αυτήν την εμπιστοσύνη, επί δέκα συνεχόμενα χρόνια γνωρίζοντας ότι μοναδική και αποκλειστική αφετηρία μου είναι τα συλλογικά μας αιτήματα.
Καμία άλλη…

Σήμερα, με πραγματική συγκίνηση, νιώθω την ανάγκη να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτήν την εμπιστοσύνη, που θέλω να πιστεύω ότι την φύλαξα ως οδηγό και χρέος και πολλές φορές ‘’πληρώθηκε’’ με προσωπικό και επαγγελματικό κόστος, γιατί δε συνέδεσα τον συνδικαλισμό με καμιάς μορφής… αποκατάσταση. 

Επίσης προτίμησα να σιωπήσω όταν διάφοροι διαδρομιστές, αντί για ενημέρωση έκαναν παραπληροφόρηση, σε ότι με αφορά.
Τους άφησα στη δική σας κρίση, δηλώνοντας ότι  ΄΄Είμαι πολύ σκληρή για να Πεθάνω΄΄
Η ανοσία μου στις προσβολές, έχει δύο πηγές. 

Την επαγγελματική μου πορεία, που λόγω της δια βίου επιμόρφωσης-την οποία υποστηρίζω για όλους μας- μου επιτρέπει να μη χρωστάω σε κανέναν και στα πολλά ξενύχτια, για να κάνω μελέτες, ομιλίες, σεμινάρια για τον κλάδο και να συνθέσω προτάσεις ικανές, να τις υιοθετήσουν πολλές και διαφορετικές παρατάξεις του κλάδου μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δυστυχώς αυτός ο κλάδος έχει ακόμη ρυθμούς ΄΄λινοτυπίας΄΄ Οι εξελίξεις τον έχουν ξεπεράσει. Οι εργοδότες και οι πολιτικοί συσχετισμοί, που πάντα τον ήθελαν ελεγχόμενο, τον έχουν γονατίσει.
Και όταν όλα αυτά συμβαίνουν ο κορμός του κλάδου, δηλαδή οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν έχουν κάνει το βασικό που πάντα το αναφέρω: Ρεπορτάζ.

Όταν ανακαλύψετε αυτά που δεν γνωρίζετε και τις επιπτώσεις τους στη ζωή σας, θα μοιραστείτε την οδύνη μου. 

Αυτή η οδύνη ήταν και ο λόγος που είχα αποφασίσει να απέχω, με οδηγό τη λογική.
Όσοι ενδιαφέρεστε θα παρακαλούσα να ακολουθήσετε τα λινκ και να διαβάσετε προτάσεις, προβλέψεις και δράσεις που πρότεινα από το 2004 στα όργανα και με πολύ θλίψη βλέπω τώρα να τις υιοθετούν οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων και να ζητούν να τις επικαιροποιήσω για να συζητηθούν στα συνέδριά μας.

Αφορούν την ασφάλιση στο διαδίκτυο, τα πνευματικά δικαιώματα, τα ΔΠΥ, τα γραφεία τύπου, τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά, τα πρακτορεία, το συνταξιοδοτικό… τη λειτουργία της ΕΡΤ.
Ήμουν ακόμη στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ το 2010 και 2011 όταν έζησα τη στιγμή που χάσαμε την ευκαιρία να ρυθμίσουμε με εγκυκλίους πολλά από αυτά, γιατί οι παρατάξεις του κλάδου μας,  είχανε… διαφορετικές απόψεις.
Μάλιστα.
Ευθύνες θα αναλάβει κανείς;

Η ΕΡΤ όμως με πόνεσε πολύ.
ΣΣ. ΕΡΤ είναι εκείνη η δημόσια τηλεόραση που έκλεισε σε μια νύχτα, εκθέτοντας διεθνώς μια χώρα -με δημοκρατικό πολίτευμα;- δημιουργώντας χιλιάδες ανέργους, στερώντας την ενημέρωση από τα σημεία της χώρας που έφτανε μόνο το σήμα της ΕΡΤ  και κυρίως ξεγυμνώνοντας τις συνδικαλιστικές πρακτικές του κλάδου, που αντί να δημιουργήσουν ενιαίο μέτωπο, με στρατηγική και πανελλαδική νομική υποστήριξη, μας άφησε να γίνουμε Αδερφοφάδες.

Στιγματίστηκαν οι συνάδελφοι που υπέβαλλαν αιτήσεις πρόσληψης, έχασαν κάθε δυνατότητα εργασίας , οι συνάδελφοι που απείχαν και προσπάθησαν να την κρατήσουν ανοιχτή
Χρέος του συνδικαλισμού ήταν να προλάβει αυτά τα διλλήματα, να μη τα αφήσει στην πλάτη των εργαζομένων.

Δεν το έκανε. Αντίθετα προτρέπω να μελετήσετε το τι συνέβη πανελλαδικά…

Μετά από όλα αυτά και λίγες ώρες πριν κλείσουν οι υποψηφιότητες, από μια στιγμιαία  έμπνευση, αψηφώντας τη λογική και παρά το ανυπέρβλητο εμπόδιο, που είναι η αδυναμία δεκάδων σπουδαίων συναδέλφων να πληρώσουν τις συνδρομές τους για να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, συγκροτήσαμε γρήγορα και συνειδητά  έναν συνδυασμό με τίτλο:
‘’ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ΄΄ για την ΠΟΕΣΥ.

Τον συγκροτούν συνάδελφοι που ασχολούνται ενεργά για πρώτη φορά και αυτό με κάνει περήφανη και αισιόδοξη.

Η αποχή, η παραίτηση, η τυφλή εμπιστοσύνη και η άποψη ότι όλα όσα μας αφορούν συμβαίνουν στην ΄΄Στρατηγού Καλάρη΄΄,  ήταν πάντα, οι μεγάλοι εχθροί.

‘Ετσι αναθάρρησα όταν ο Γιώργος Γρηγοριάδης αποφάσισε να αναλάβει το φορτίο καταγραφής και παρουσίασης των ζητημάτων, που αφορούν στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά της Μακεδονίας Θράκης, στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ.

Χάρηκα που συναντώντας την Κατερίνα Καριζώνη  στις συνελεύσεις τους ΕΔΟΕΑΠ  την είδα  όχι μόνο να κρατάει σημειώσεις για πληροφορίες σχετικά με τα ασφαλιστικά, αλλά και να επικοινωνεί με συναδέλφους για να συμβάλλει σε θέματα που τους απασχολούσαν
.
Εκτίμησα το ενδιαφέρον, το ήθος, τη συγκροτημένη άποψη της Άννας Ομηρίδου.

Προσέτρεξα στις ψύχραιμες αναλύσεις και εκτιμήσεις της Σοφίας Λαβίδα Μπαρμπουνάκη και έτσι σε αυτές τις αρχαιρεσίες αποφασίσαμε να συνθέσουμε ιδιότητες και ικανότητες για να σχηματίσουμε μια ανένταχτη και καθαρή ομάδα, με μοναδικό στόχο να αρθρώσει τη φωνή, τις προτάσεις και τις θέσεις της, στο Πανελλαδικό συνέδριο της Ομοσπονδίας .

Ανεξάρτητα με τον αριθμό αντιπροσώπων που θα εκλέξετε, με τη συμμετοχή σας, από αυτόν τον συνδυασμό, εμείς έχουμε την πρόθεση να εκπροσωπήσουμε τους φίλους και συναδέλφους που πραγματικά αδυνατούν, οικονομικά, να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. ..
Ο Συνδυασμός «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ» για την ΠΟΕΣΥ

1.
Γρηγοριάδης Γιώργος του Προκόπιου
2.
Καριζώνη Αικατερίνη του Ιωάννη
3.
Λαβίδα Σοφία του Γεωργίου
4.
Μποζίνη Αναστασία του Χαράλαμπου
5.
Ομηρίδου Άννα του Νικολάου

                                               
                                              Για τον συνδυασμό ‘’ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ΄΄
                                                                                                            
                                                                                      Νατάσα Μποζίνη  










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.