Ένα ταξίδι στις ελληνικές μικροζυθοποιίες και μια στάση στον ΖΥΘΟ της Θεσσαλονίκης

Πολύ μου αρέσουν αυτά τα γευσιγνωστικά που συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη. Το έλαβα στo email μου και με χαρά το μοιράζομαι.
Θα δοκιμάσω και τις 7  (σε σφηνάκι) και μετά τα λέμε....
Ν.Μ

΄΄Ένα ταξίδι στις ελληνικές μικροζυθοποιίες, μια κοινή αγάπη για τη μπύρα και τα ελληνικά προϊόντα, μια παρέα που συνεχώς μεγαλώνει. Αφετηρία, πάντα ο ΖΥΘΟΣ που κάθε μήνα μας συστήνει επώνυμα και γευστικά μπύρες με γεύση και άρωμα Ελλάδας.


Αυτή τη φορά, σαλπάρουμε για Εύβοια και σας καλούμε να επιβεβαιώσετε πως… «Και οι 7 είναι υπέροχες!» δοκιμάζοντας τις μπύρες της πολυβραβευμένης ελληνικής μικροζυθοποιίας Septem. Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου στις 9μμ το γνωστό πια ραντεβού στο ΖΥΘΟ Ντορέ(απέναντι από το Λευκό Πύργο) θα περιλαμβάνει όχι μία, ούτε δύο αλλά…έξι διαφορετικές γεύσεις μπύρας και μία γεύση-έκπληξη!

Οι παραγωγοί...εξομολογούνται

Η Μικροζυθοποιία Septem είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δημιουργήθηκε το 2009 -στην περίοδο της κρίσης- από τον Χημικό-Οινολόγο Σοφοκλή Παναγιώτου και τον οικονομολόγο Γιώργο Παναγιώτου με στόχο "τη διάθεση φρέσκιας , μη παστεριωμένης μπύρας. «Πιστεύουμε ότι ο λυκίσκος είναι το "σταφύλι" της μπύρας και επιλέγουμε αποκλειστικά ολόκληρα άνθη μοναδικών ποικιλιών από όλο τον κόσμο. Πιστεύουμε ότι η μπύρα πρέπει να καταναλώνεται φρέσκια, προκειμένου νa απολαμβάνει ο καταναλωτής , τα αρώματα και τη γεύση του λυκίσκου. Παλαιώστε το κόκκινο κρασί ή το τυρί, όχι όμως τη μπύρα» λένε οι εκπρόσωποι της εταιρείας. 

Οι μπύρες SEPTEM


Η σειρά των εμπορικών προϊόντων που είναι διαθέσιμα καθ’όλη τη διάρκεια του έτους περιλαμβάνει πέντε διαφορετικούς τύπους μη παστεριωμένης μπύρας: Septem Mondays Pilsner, Septem Fridays Pale Ale, Septem Sundays  Honey Golden AleSeptem Thursdays Premium Red Ale και Septem Saturdays Porter. Επιπλέον κυκλοφορεί μια νέα, ειδική σειρά προϊόντων, η Septem’s Hobby Hoppy Series. Σε αυτή τη σειρά παρουσιάζονται μοναδικές συνταγές με βασικό χαρακτηριστικό την έντονη παρουσία λυκίσκου, οι οποίες παραμένουν στην αγορά για συγκεκριμένη χρονική περίοδο. 

Μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί η Septem A.C.E. Imperial IPA και η Septem Citra IPA, δύο μπύρες που έχουν αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές  σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.
Επιβράβευση της ποιότητας που χαρακτηρίζει τα προϊόντα της Μικροζυθοποιίας Septem είναι το γεγονός ότι στα πέντε χρόνια λειτουργίας της έχει αποσπάσει πέντε χρυσά μετάλλια σε διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ συνολικά οι βραβεύσεις της ξεπερνούν τις είκοσι.


Τα τρία τελευταία χρόνια ψηφίζεται ως η καλύτερη ελληνική ζυθοποιία στην διεθνώς αναγνωρισμένη και δημοφιλή ηλεκτρονική πλατφόρμα αξιολόγησης μπύρας Ratebeer.com.
Συνέργειες για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων
Για το Γιώργο και Σοφοκλή Παναγιώτου η επιλογή της Εύβοιας ως έδρα της μικροζυθοποιίας  τους έγινε με καθαρά τοπικιστικούς λόγους  "Η καταγωγή μας είναι από το Αυλωνάρι Εύβοιας και θελήσαμε να δημιουργήσουμε το συγκεκριμένο μικροζυθοποιείο στον τόπο μας με συναισθηματικούς και όχι με καθαρά χρηματοοικονομικούς όρους. Η περιοχή μας δεν είναι τουριστική, επομένως δεν προσπαθήσαμε να εισπράξουμε τα οφέλη από τον εποχικό επισκέπτη. 

Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι μέσα από συνέργειες με άλλους παραγωγούς και τοπικούς φορείς και τη σχεδιασμένη προβολή τοπικών προϊόντων η Εύβοια  μπορεί να αναδειχθεί σε σημαντικό γαστρονομικό προορισμό και να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της περιοχής συνολικά"  λέει ο Σοφοκλής Παναγιώτου

Όπου κι αν ταξιδεύουμε γευόμαστε Ελλάδα

Σχεδόν ένα χρόνο πριν ξεκινήσαμε από την Κέρκυρα, ρίξαμε άγκυρα στις Κυκλάδες, «πιάσαμε» Χίο, κατευθυνθήκαμε Βόρεια κι αράξαμε Σέρρες και τώρα πάμε Εύβοια. Ο  ΖΥΘΟΣ στηρίζει τις ελληνικές μικροζυθοποιίες παρουσιάζοντας κάθε μήνα  μία ελληνική μικροζυθοποιία με τις μπύρες παραγωγής της σε ειδική τιμή, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να συνοδεύονται και από συγκεκριμένο μενού. Είναι ένα ταξίδι ανακαλύψεων κι ο ΖΥΘΟΣ παρουσιάζει κάθε «εύρημα», δίνοντας ιδιαίτερη αξία στην ελληνική παραγωγή.

________________Το Νοέμβρη πάμε Εύβοια και γνωρίζουμε τη SEPTEM. Το καλωσόρισμα θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης 5 Νοέμβρη ______________________

SEPTEM |  ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   2014,  21:00 στο ΖΥΘΟ ΝΤΟΡΕ
ΖΥΘΟΣ                                                ΝΤΟΡΕ        
Λαδάδικα                                             Λευκός Πύργος

2310 540 284, 6943 211211                 2310 279010, 6943 904038  www.zithos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.