Η Κέρκυρα με τον χρωστήρα της Στεφανίας Καρύδη

Χάνεται το βλέμμα, στα έργα της Στεφανίας Καρύδη που εμπνέονται από τον τόπο της, την Κέρκυρα και συναντά ανθρώπους που πέρασαν και ο λήθη έκανε τα χαρακτηριστικά τους αχνά και αγνώριστα.

Ταξιδεύει η μνήμη και τροφοδοτείται η φαντασία,  για εκείνους τους χρόνους τους άλλους, τους παλιούς.

Ο καμβάς, της ζωγράφου, γίνεται τόπος συνάντησης του χθες με το σήμερα για να αφηγηθεί σαν παιδικό παραμύθι, μικρές ιστορίες και μεγάλα γεγονότα που συνέβησαν στο νησί της και αξίζουν να διασωθούν.

Και εμείς, κάποιοι μικροί γραφιάδες, που ρίχνουμε το βλέμμα μας στον κόσμο της, αρχίζουμε και αναπλάθουμε στο νου και στο χαρτί μας αυτές τις ιστορίες που φώτισαν τα χρώματα και ''κλειδώθηκαν'' στους καμβάδες.




Έχω χαρεί ιδιαίτερα για τη γνωριμία μου με την Στεφανία Καρύδη και τους μύθους που δημιουργεί για τον τόπο της.


Με την Ανίτα Πατσουράκη περάσαμε εξαιρετική στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη που διοργανώνει την ατομική έκθεση της ζωγράφου...και δημιουργεί παρέες δίπλα στο γραφείο της Μαρίας Σικιαρίδη!
                                                 Ν. Μποζίνη

Η Πινακοθήκη Γρηγοριάδη διοργανώνει έκθεση έργων της Κερκυραίας ζωγράφου Στεφανίας Καρύδη, που εντάσσονται σε μια θεματική ενότητα με τίτλο "Κερκυραϊκός Πολιτισμός".

«Ξεκινάει ένα ταξίδι με Επτανησιακή κουλτούρα, έχοντας σύμμαχο τον ούριο άνεμο του Ιουνίου να μας αποβιβάζει στην Κέρκυρα και ξεναγό την εικαστικό Στεφανία Καρύδη.

Μέσα από τα έργα της θα γευτούμε τ’ αρώματα, τα χρώματα, την παράδοση και τον πολιτισμό τον Κερκυραϊκό.

Σας περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να συνταξιδέψουμε μέσα από την Naïve art ματιά της ζωγράφου μας, όπου εκτός από σπουδαία καλλιτέχνιδα είναι και γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο»
                                                                                                        Πινακοθήκη Γρηγοριάδη

Τα έργα της Στεφανίας Καρύδη είναι λάδια σε καμβά, κι αποτελούν ένα πάντρεμα των κλασσικών τεχνικών της ζωγραφικής αποτύπωσης, με ορισμένα αξιόλογα στοιχεία της Ναΐφ ζωγραφικής (naïve art).
Η μαθητεία της δίπλα στους γνωστούς ζωγράφους Γεώργιο Πέννα και Ελένη Ρέβη, της έδωσε τις γνώσεις για να μπορεί να φανερώνει το ταλέντο της με τις ξεχωριστές χρωματικές συνθέσεις της στον καμβά, που, ωστόσο, διατηρούν μια "αθώα", ειλικρινή και μη εξεζητημένη αμεσότητα στην απόδοση της θεματολογίας των έργων της.




Η θεματική ενότητα "Κερκυραϊκός Πολιτισμός" προϊδεάζει για μια εικαστική αποτύπωση κάποιων εκφάνσεων του πολιτιστικού πλούτου της Κέρκυρας.


Όπως λέει και η ίδια η ζωγράφος, η έμπνευσή της πηγάζει από το ιστορικό, αρχιτεκτονικό και μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Κέρκυρας, κι από τις παραδόσεις και τα έθιμα του νησιού.

Από 2 έως και 13 Οκτωβρίου 2019
Ωράριο λειτουργίας:

Τετ – Πέμ – Παρ: 11.00 -14:30 & 18:00 – 21:00 Σάβ & Κυρ: 11:00-14.30 Δευτέρα & Τρίτη κλειστά. Είσοδος ελεύθερη

Πινακοθήκη Γρηγοριάδη
Μαρίνου Αντύπα 18, Νέο Ηράκλειο Τηλ. Γραμματείας: 210 2719 744.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.